Stiri | Articole | Sanatate

octombrie 7, 2014
Implanturi de urechi artificiale, create prin imprimare 3D

Un nou tip de implanturi va revolutiona practicile chirurgicale din prezent. In curand, copiii nascuti fara nas sau urechi sau cu defecte ale acestor organe ar putea beneficia de implanturi de urechi realizate prin imprimare 3D. In prezent, astfel de malformatii congenitale faciale sunt tratate prin tehnici de chirurgie invaziva. Se preia cartilaj din diferite […]

octombrie 5, 2014
Video Socant: Cum adauga producatorii in carnea de pui apa si aditivi

Carnea de pui comercializata in magazine contine apa si aditivi, in procent de aproximativ o cincime din greutatea sa. Acest lucru este valabil pentru toate tarile din uniunea europea.   Mai jos puteti vizualiza un scurt video care arata procedura de transformare al unui pui schilod intr-un pui apetisant doar bun de pus pe masa.

octombrie 2, 2014
Simtul mirosului poate fi un indicator al duratei de viata

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la PLOS One care au efectuat un studiu pe 3.000 de adulti cu varste cuprinse intre 57 si 85 de ani. Participantilor li s-a solicitat sa identifice in mod corect mai multe tipuri de arome, printre care menta, peste, portocale, trandafiri si piele. Conform BBC, specialistii care au […]

octombrie 1, 2014
Rezultat ingrijorator: cariile afecteaza tot mai multi copii cu varsta de 3 ani

Un studiu efectuat de un grup de cercetatori in domeniul sanatatii publice din Anglia a indicat faptul ca aproximativ 12% dintre copiii cu varsta de trei ani prezinta carii dentare in diverse stadii. Studiul, primul de acest fel la grupa de varsta respectiva, a fost efectuat pe o populatie de 54.000 de copii din crese, […]

septembrie 30, 2014
Recuperare uimitoare a unui copil dupa ce craniul i-a fost lipit din mai multe bucati

Laurie Jones s-a nascut suferind de craniosinostoza, o deformare a craniului produsa fuzionarea timpurie a oaselor. De aceea, anumite parti ale craniului care ar fi trebuit sa fie individuale s-au unit inainte de a se naste, capul sau fiind astfel mai umflat pe o parte. Craniosinostoza afecteaza aproximativ 1 din 2.500 de copii. Daca nu […]

septembrie 30, 2014
Operatie inedita: 4 kilograme de par gasite in stomacul unei adolescente

Doctorii care au consultat-o pe tanara in varsta de 18 ani nu au identificat de la inceput cauza deshidratarii rapide a acesteia. Au ramas uimiti insa cand si-au dat seama de cantitatea de par aflata in stomacul fetei: aproximativ 4 kilograme. Ayperi Alekseeva, din Provincia Batken, Kargazstan, a fost adusa la spital pentru tratament de […]

septembrie 29, 2014
Nedespartiti si la moarte: 2 soti din Belgia vor deveni primul cuplu din lume care apeleaza la sinuciderea asistata medical

Doi pensionari din Bruxelles, sot si sotie, au hotarat sa moara in acelasi timp, prin sinucidere asistata medical. Francis, 89 de ani, si Anne, 86 de ani, se tem de perspectiva de a-si petrece restul zilelor in singuratate, in cazul in care unul dintre parteneri va deceda. Desi niciunul dintre ei nu sufera de o […]

septembrie 25, 2014
S-a demonstrat: Un corp mai tonifiat reduce depresia!

Mens sana in corpore sano! (Minte sanatoasa in corp sanatos!) – aceasta este concluzia la care au ajuns cativa cercetatori de la Universitatea Emory din Atlanta. Studiul realizat de acestia pe soareci s-a bazat pe o legatura recent identificata intre creierul si muschii micilor rozatoare. Conform declaratiilor psihiatrului Andrew Miller, exercitiile fizice au efecte de […]

septembrie 25, 2014
Caine salvator: a descoperit ca stapana sa sufera de cancer la san

Allison Powell, in varsta de 48 de ani, din Portsmouth, a simtit pe pielea ei zicala „Cainele este cel mai bun prieten al omului”. Aceasta sustine ca Missy, labradorul sau in varsta de 4 ani, i-a salvat viata, avertizand-o ca are cancer la san. Observand ca patrupedul se comporta ciudat, Allison l-a dus la veterinar, […]

mai 13, 2014
Telefonul mobil, un pericol pentru sănătatea ta

Persoanele care utilizează telefonul mobil mai mult de 15 ore pe lună au un risc crescut de a dezvolta anumite tumori cerebrale, potrivit unui studiu epidemologic. Specialiștii recomandă ca aceste aparate să fie folosite cu precauție mai ales de către copii și adolescenți. Potrivit studiului efectuat la Universitatea Orebro din Suedia există o legatură între utilizarea […]

mai 12, 2014
Beneficiile vinului roșu asupra sănătății

Vinul, consumat în cantităţi mici, are nenumărate beneficii pentru sănătate. Cel mai sănătos sortiment este cel roşu, datorită conţinutului ridicat de polifenoli. Iată câteva motive care ar trebui să te facă să bei câte un pahar de vin roșu în fiecare zi: Previne apariţia bolilor inimii. Potrivit unei cercetări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vinul are acţiune […]

mai 5, 2014
Beneficiile uimitoare ale mierii de albine

Mierea este un aliment dulce, un lichid siropos produs natural de către albine ca hrană pentru ele însele. Culoarea aurie și gustul delicios sunt inconfundabile. După ce albinele culeg nectarul de la o floare, îl amestecă cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Mierea de albine este folosită și recunoscută de peste mii […]

aprilie 30, 2014
Migdalele mențin sănătatea inimii și previn cancerul

Pe lângă faptul că sunt delicioase, migdalele oferă multiple beneficii sănătății. Acestea sunt o sursă excelentă de nutrienți sănătoși cum ar fi acizii grași esențiali, fibre, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, fosfor, fier, vitamine din grupul B, riboflavina, biotina sau zinc. Însă, pe lângă toate acestea, migdalele sunt cea mai bogată sursă de calciu dintre toate alimentele, cu excepția […]

aprilie 28, 2014
Efectele pozitive ale cafelei asupra organismului

Din Brazilia până în Orientul Îndepărtat, cafeaua este, cu siguranță, una dintre cele mai populare băuturi. Băută cu moderație, în concordanță cu ritmul specific al corpului nostru, cafeaua poate fi un aliment minune. Iată câteva dintre beneficiile consumului moderat de cafea: Aroma de cafea reduce nivelul de stres. S-a demonstrat științific că aroma cafelei provoacă anumite schimbări în […]

aprilie 16, 2014
Goji, fructele sănătății tale

Fructele Goji, numite şi „elixirul tinereţii”, fac parte din produsele alimentare puţin cunoscute în România, cu toate că acestea reprezintă surse importante de nutriţie şi remedii care pot trata diferite boli. Un beneficiu foarte important al acestor fructe este ca ajută la întărirea sistemului imunitar și la păstrarea stării de sănătate.  Fructele goji sunt bogate în antioxidanți, […]

aprilie 15, 2014
24 de ani, vârsta începerii declinului cognitiv

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada, începând cu vârsta de 24 de ani, activitatea creierului uman începe să încetinească, instalându-se declinul cerebral.

aprilie 14, 2014
Ceaiul verde, elixirul sănătății

Ceaiul verde acționează asupra organismului asemănător agenților antiinflamatori, antiseptici și antivirali. Astfel, potrivit studiilor, beneficiile aduse sănătății de către ceaiul verde constituie o lungă lista alcatuită din: prevenirea cancerului, bolilor cardiovasculare, hipercolesterolemiei, artritei reumatice, întărirea sistemului imunitar și pierderea în greutate. De asemenea, ceaiul verde conține fluor, care previne apariția afecțiunilor cavității bucale și întărește smalțul dinților, prevenind astfel apariția cariilor. De la […]

aprilie 11, 2014
Cum scăpăm de insomnie?

Insomnia este, din punct de vedere medical, o tulburare a somnului, caracterizată fie prin imposibilitatea de a adormi, fie prin trezirea după o scurtă perioadă de somn. Circumstanțele în care pot apărea insomniile sunt: mesele prea copioase seara, surmenajul fizic și intelectual, stresul, sedentarismul, bolile acute în curs de evoluție (cardiopatie, astm, ulcer, dischinezie, migrenă) sau […]

aprilie 10, 2014
Lactatele, sursa ta de sănătate

Lactatele sunt alimente care nu ar trebui să lipsescă din meniul nostru zilnic. Sunt delicioase, sănătoase și se pot combina cu o mulțime de alte ingrediente, risipind orice urmă de rutină din alimentație. Medicii specialişti au constatat că aceste produse oferă o mulţime de beneficii organismului, câteva dintre ele fiind stimularea sistemului imunitar, întărirea oaselor […]

aprilie 10, 2014
Aloe vera, planta care face minuni

Despre aloe vera multă lume spune că este o plantă miraculoasă. Gelul care se obține din frunzele acesteia prezintă multiple beneficii sănătății. Aloe vera este bogată în substanțe puternice, cu efecte antioxidante, antisenescente, anticancerigene, substanțe care intervin în menținerea sănătății.Printre principalele întrebuințări ale ei se regăsesc: tratarea vânătăilor, a mușcăturilor de insecte și ameliorarea arsurilor. Iată câteva motive pentru care este […]

aprilie 9, 2014
Cele mai bune alimente pentru detoxifiere

Detoxifierea este necesară organismului. Iți poți detoxifia corpul doar consumând alimentele potrivite. Însă, din păcate, cele mai populare diete de detoxifiere nu sunt foarte sănătoase și nici sigure. Iată o listă cu alimentele pe care le poți mânca pentru a-ți curăța organismul: Lămâile - Sunt esențiale pentru aportul lor de vitamine și antioxidanți. Lămâile protejează ficatul și […]

aprilie 8, 2014
De ce ar trebui să consumăm cafea în fiecare zi?

Potrivit nutriţionistului englez Glen Matten, prea mulţi specialişti din domeniul sănătăţii afirmă că nu este bine să bei cafea fiindcă face rău sănătăţii. El arată că, după ce mulţi s-au temut de cafea, studiile realizate în ultimii ani au demonstrat că ea face mai mult bine decât rău. Iată câteva dintre beneficiile consumului de cafea: previne […]

aprilie 5, 2014
Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Oamenii de știință au descoperit, în cadrul cercetărilor efectuate de-a lungul timpului, că renunțarea la micul dejun este asociată cu numeroase riscuri pentru sănătate, de la hipertensiunea arterială până la obezitate și nivel ridicat de colesterol în sânge. Dieteticienii şi nutriţioniştii din lumea întreagă laudă […]

aprilie 4, 2014
10 beneficii ale consumului de rucola

Rucola este o planta ierboasă, cu frunzele crestate și rotunjite la margini, preluată din bucătăria italiană, azi fiind foarte apreciată la salate, pe tot mapamondul. Mai este cunoscută și sub numele de argula. Rucola face parte din familia cruciderelor, fiind soră de sânge cu varza, broccoli și conopida, deci a moștenit o avere anticancerigenă considerabilă. Este o […]

aprilie 1, 2014
Cât de periculoase sunt băuturile carbogazoase?

Băuturile carbogazoase au câștigat tot mai mult teren de ceva timp încoace, fiind preferate de multe persoane în detrimentul consumului de apă sau alte lichide sănătoase. Specialiştii susțin că băuturile carbogazoase, dar şi sucurile mai mult  sau mai puţin naturale sunt de fapt pline de substanţe care ne dau calorii în plus şi care ne determină […]

martie 31, 2014
5 alimente care luptă împotriva depresiei

Cauzele depresiei pot fi de natură genetică sau pot rezulta dintr-un dezechilibru hormonal, dar și din cauza stresului. Unele alimente au proprietăți specifice care iți potf stimula glandele și hormonii, declanșând fericirea. Acestea sunt produsele care alungă negativismul și depresia: 1. Mangoldul sau sfecla elvețiană este bogată în magneziu – un nutrient vital pestru creşterea nivelului energetic al organismului. […]

martie 28, 2014
Legumele de primăvară sunt cele mai benefice pentru organism

Legumele de primăvară oferă unele dintre cele mai mari porții de vitamina K, fier si fitonutrienți care protejează împotriva bolilor cronice. Ridichile roşii, rucola şi ceapa verde sunt câteva dintre legumele pe care este recomandat să le consumi cu regularitate. Ridichile roșii sunt o excelentă sursă de acid folic, care este recomandat tuturor femeilor însărcinate sau […]

martie 28, 2014
Cele mai periculoase E-uri

Cu toții am auzit că produsele care conțin anumite E-uri nu sunt sănătoase. Însă prea puțini dintre noi știm ce înseamnă acestea și de ce ele nu ar trebui să fie incluse în alimentația noastră. E-urile sunt aditivi alimentari care fie dau culoare, fie îmbogățesc gustul produselor pe care le cumpărăm. Dar, în timp ce unele […]

martie 27, 2014
Cum slăbești rapid și sănătos?

Foarte mulți oameni se chinuie și fac foamea pentru a scăpa de kilogramele în plus, însă acesta nu este un mod perfect sănătos pentru scăderea în greutate. O dietă echilibrată te poate ajuta mai mult decât  înfometarea, care duce uneori și la probleme grave de sănătate. Astfel, un juriu de nutriționiști americani pentru U.S. News & […]

martie 26, 2014
Cum scăpăm de petele galbene de pe unghii?

Deseori, unghiile capată o culoare gălbuie din diverse motive, ceea ce duce la un aspect inestetic al lor. Chiar dacă pare foarte greu să ajungi la culoarea inițială a unghiei tale, există câteva soluții excelente care funcționează și care sunt extrem de rapide. Sucul de lămâie este cunoscut ca fiind cel mai potrivit împotriva îngălbenirii unghiilor.Acesta […]

martie 25, 2014
Cum scăpăm de alergii ?

Când organismul vine în contact cu substanțe pe care nu le tolerează, declanșează anumite senzații cum ar fi: secreția nazală, nas înfundat, strănut, dispariția mirosului, lăcrimare, mâncărimi, congestia feței, dureri de cap, urticarie etc. Acestea sunt semnele care indică prezența unei alergii. Pentru a scăpa de simptome, medicul poate recomanda o serie de medicamente numite antihistaminice care […]

martie 20, 2014
Rozmarinul, planta cu puteri vindecătoare

Oamenii de știință au descoperit că rozmarinul este cea mai buna metodă de a alunga lapsusurile din memorie. Cele mai noi cercetări, prezentate la conferința anuală a British Psychological Society, susțin că uleiul de rozmarin îi ajută pe oameni să își amintească evenimente din trecut și să nu uite să realizeze anumite sarcini, dupa cum […]

martie 20, 2014
A fi sau a nu fi vegetarian?

În ultimul timp, dieta vegetariană a câștigat o popularitate extremă, ea fiind preferată de un număr mare de oameni din întreaga lume. Cercetările științifice au demonstrat că alimentația vegetariană echilibrată reduce riscul de boli cronice precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile arterelor coronare sau chiar al unor forme de cancer. Dacă alegi să fii vegetarian trebuie […]

martie 19, 2014
Ce spun unghiile despre sănătatea ta

Unghiile pot fi un barometru al sănătăţii tale, dacă ştii să citeşti mesajul pe care ţi-l transmit. Dacă ai unghiile albe, galbene sau dacă se exfoliază foarte mult poate fi un semn al unei boli netratate a plămânilor, inimii sau a pielii. Culoarea unghiilor poate fi un indicator al sănătății. Unghiile unei persoane sănătoase ar […]

martie 19, 2014
Avantajele unei operații de liposucție

Liposucția este procedura chirurgicală care folosește o tehnică de aspirație a grăsimii din zonele cu probleme ale corpului. Aceasta nu este o metodă de slăbire, ci de îndepărtare a țesutului gras depozitat în mod excesiv într-o singură regiune corporală. Cel mai mare avantaj al liposucției este acela că poți elimina grăsimea neplăcută într-un timp foarte […]

martie 7, 2014
"Masinaria" care provoaca orgasmul

Stuard Melory impreuna cu echipa sa din North Carolina au reusit sa creeze un fel de aparat care provoaca orgasmul. Mai exact, este vorba de un montat in corpul femeii, implant care va fi responsabil cu placerile carnale. Implantul creat de Stuart Melroy trimite impulsuri electronice prin maduva spinarii, stimuland astfel nervii care declanseaza orgasmul. Utilizatoarea […]

februarie 26, 2014
7 mituri despre incontinenta urinara

Poate nu stiti ce este incontinenta. Ei bine, acest cuvant provine din latinescul ,,incontinens" si inseamna in traducere libera ,,a nu tine inchis in sine". Pe scurt, incontinenta inseamna scurgerea involuntara de urina si/sau materii fecale. Subiect tabu sau nu, aceasta afectiune poate aparea la orice varsta, atat la barbati, cat si la femei. In […]

februarie 25, 2014
10 motive pentru care sa consumi zilnic lamai

Apa plata cu lamaie nu este doar pentru fotomodele! Aceasta bautura are numeroase beneficii importante si pentru organisemele celor care nu defileaza pe podiumurile de moda. In compozitia unei lamai se gasesc din belsug: vitamine C si B, calciu, riboflavina, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon care actioneaza ca un bun diuretic, antiseptic, antireumatic, […]

februarie 20, 2014
Oamenii de stiinta construiesc in laborator un plaman perfect functional

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Texas au reusit o premiera medicala mondiala, reusind sa creeze in laborator primul plaman uman perfect functional. Coordonatorii proiectului Dr. Joaquin Cortiella si Dr. Joan Nichols au anuntat realizarea in cursul saptamanii trecute, descriind procedura prin care s-a ajuns la constructia plamanului, informeaza MedicalPress.com. Cresterea de organe […]

ianuarie 28, 2014
Mancarea nesanatoasa duce la pierderi de memorie

Efectele mancarii nesanatoase bogate in grasimi, calorii si zaharuri sunt deja foarte cunoscute, dar se pare ca nu se limiteaza obezitate sau boli cardiovasculare, ci si la pierderi de memorie. Un grup de cercetatori australieni a demonstrat ca mancarea junk food afecteaza functiile cognitive. Studiul nu a fost realizat pe subiecti umani ci doar pe […]

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro