Nedespartiti si la moarte: 2 soti din Belgia vor deveni primul cuplu din lume care apeleaza la sinuciderea asistata medical

Doi pensionari din Bruxelles, sot si sotie, au hotarat sa moara in acelasi timp, prin sinucidere asistata medical. Francis, 89 de ani, si Anne, 86 de ani, se tem de perspectiva de a-si petrece restul zilelor in singuratate, in cazul in care unul dintre parteneri va deceda.

Desi niciunul dintre ei nu sufera de o boala in stadiu terminal, Francis are cancer de prostata de 20 de ani, iar Anne acuza orbire partiala si nu prea mai aude deloc. De aceea, cuplul a ales data de 3 februarie 2015 (a 64-a aniversare a casatoriei lor) pentru a trece in nefiinta impreuna.

Conform publicatiei britanice Mirror, cei trei copii le respecta decizia si chiar au gasit un medic care va realiza eutanasia voluntara.

Octogenarii s-au gandit chiar si la mai multe metode de suicid (somnifere si sufocare cu pungi de plastic, salt de pe o cladire inalta, spanzurare). In final, au admis ca este nevoie de mult curaj pentru aceste actiuni si au ales, dupa parerea lor, varianta cea mai simpla.

Eutanasia adultilor a fost legalizata in Belgia in anul 2002. Conform studiilor recente, numarul persoanelor care apeleaza la aceasta operatiune a crescut semnificativ in ultimul deceniu, de la aproximativ 200 de cazuri in 2003, la aproape 1500 in anul 2012.