Cresterea in greutate poate fi cauzata si de telefoanele tinute la incarcat peste noapte

Conform unui studiu efectuat de un grup de specialisti de la Universitatea din Granada, Spania, persoanele care isi tin telefoanele la incarcat in dormitor pe timpul noptii sunt mai predispuse la cresterea greutatii corporale.

Potrivit specialistilor, lumina artificiala produsa de ecranele telefoanelor, luminile stradale, laptopuri sau televizoare inhiba generarea unui hormon care combate obezitatea.

Melatonina este un hormon esential pentru starea de sanatate a organismului. Din experimentele efectuate pe sobolani, s-a descoperit faptul ca un consum ridicat al acestei substante a determinat scaderea in greutate si ameliorarea diabetului. Oamenii de stiinta considera ca melatonina poate avea acelasi efect si asupra oamenilor.

Din nefericire, procesul de producere a acestui hormon poate fi intrerupt in timpul somnului, din cauza luminii artificiale. Exista numeroase persoane care obisnuiesc sa doarma cu dispozitivele electrice sau electronice, cum ar fi veioze, televizoare sau calculatore, pornite.

Conform recomandarilor specialistilor, este important sa ne asiguram ca dormim intr-o incapere complet intunecata, pentru a evita intreruperea procesului de generare a melatoninei.

Sursa: The Independent