De ce ar trebui să consumăm cafea în fiecare zi?

Potrivit nutriţionistului englez Glen Matten, prea mulţi specialişti din domeniul sănătăţii afirmă că nu este bine să bei cafea fiindcă face rău sănătăţii. El arată că, după ce mulţi s-au temut de cafea, studiile realizate în ultimii ani au demonstrat că ea face mai mult bine decât rău.

Iată câteva dintre beneficiile consumului de cafea:

  • previne apariția bolilor Parkinson si Alzheimer;
  • acționează asupra sistemului nervos central și reduce oboseala, dar și stresul;
  • conține antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire și te mențin sănătos și activ;
  • este diuretică, stimulează eliminarea substanțelor toxice din organism;
  • ameliorează durerile de cap;
  • este bună pentru inimă, ea crește șansele de viață dupa un atac de cord sau cerebral;
  • este excelentă pentru persoanele care suferă de astm;
  • contribuie la hidratarea corpului;
  • este un foarte bun antioxidant;
  • protejează funcțiile hepatice.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea „Harvard”, pentru a avea efecte benefice, cafeaua trebuie consumată cu moderaţie, adică maximum 500 ml pe zi! Medicii gastroenterologi sunt însă mai ponderaţi. Ei spun că şi cantităţile mici de cafea pot pune probleme celor care suferă de afecţiuni gastrice, precum gastrita, refluxul gastroesofagian sau ulcerul gastro-duodenal. În cazul acestor persoane, aceasta băutură este interzisă. Cafeaua poate dăuna şi celor care suferă de aritmii cardiace, putând duce la palpitaţii.