Beneficiile uimitoare ale mierii de albine

Mierea este un aliment dulce, un lichid siropos produs natural de către albine ca hrană pentru ele însele. Culoarea aurie și gustul delicios sunt inconfundabile. După ce albinele culeg nectarul de la o floare, îl amestecă cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Mierea de albine este folosită și recunoscută de peste mii de ani pentru beneficiile pe care le aduce sănătății și frumuseții. Astfel, nu folosi mierea doar pentru îndulcirea ceaiului sau ca ingredient pentru diverse preparate. Folosește mierea și pentru diferite tratamente de frumusețe pe care le poți face acasă. Mierea nu trebuie să lipseasca din casa ta pentru ca o linguriță de miere pe zi este o linguriță de sănătate. Iată câteva dintre beneficiile consumului de miere:

  • Conține antioxidanți - Oamenii de știință au descoperit că mierea conține antioxidanți care ajută în lupta contra bolilor precum cancerul sau afecțiunile cardiace.
  • Favorizeaza vindecarea ranilor si taieturilor - Unele studii arată că aplicarea unei cantități mici de miere asupra unei răni îi poate accelera vindecarea.
  • Poate fi o sursă de energie - Mierea de albine pură este o sursă importantă de carbohidrați, atât de fructoză cât și de glucoză, pe care organismul le transformă în energie. Glucoza oferă instant energie în timp ce fructoza este mai lent absorbită și furnizează energie în mod constant.
  • Hrănește și hidratează pielea -  Mierea te poate ajuta să îți hidratezi pielea și părul. Folosește miere de albine în măștile de păr și vei avea o podoabă capilară mai strălucitoare și mai puternică, amestecă miere cu ulei de măsline și vei obține un balsam natural pentru păr. De asemenea, poți obține un exfoliant  pentru corp amestecând miere de albine cu sare de mare sau tărâțe de ovăz.
  • Ajută la menținerea unei greutăți echilibrate - Recomandarea generală este aceea de a cumpăra alimente cât mai proaspete și naturale. Dacă acestea necesită ândulcire, mierea este soluția perfectă la care poți apela, întrucât ajută compoziția produselor și echilibrează cantitatea de zahăr din acestea în mod natural, spre deosebire de alte produse prelucrate chimic.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro