Telefonul mobil, un pericol pentru sănătatea ta

Persoanele care utilizează telefonul mobil mai mult de 15 ore pe lună au un risc crescut de a dezvolta anumite tumori cerebrale, potrivit unui studiu epidemologic. Specialiștii recomandă ca aceste aparate să fie folosite cu precauție mai ales de către copii și adolescenți.

Potrivit studiului efectuat la Universitatea Orebro din Suedia există o legatură între utilizarea telefonului mobil și o proteină din lichidul cefalorahidian care protejează creierul de influențele externe. Studiul suedez s-a concentrat și pe simptomele asociate folosirii telefonului mobil de către copii și adolescenți. S-a constatat că acesta poate produce dureri de cap, tulburări astmatice și probleme de concentrare.

Specialiștii se tem că radiațiile provenite de la telefoanele mobile pot avea efecte grave asupra sănătății oamenilor. De cealaltă parte, reprezentanții companiilor de telefonie mobilă spun că produsele lor sunt sigure și că nu reprezintă un pericol. Totuși, mulți medici sunt îngrijorați în special pentru sănătatea tinerilor, care sunt cei mai vulnerabili și care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta tumori la creier și alte tipuri de cancer la cap și la gât. Cu toate că telefonul mobil este nociv pentru sănătate, asta nu înseamnă că trebuie să devenim paranoici și să renunțăm definitiv la el, mai spun specialiștii. Este bine să stabilim niște limite și să respectăm câteva recomandări simple.

Iată câteva reguli de utilizare a telefonului mobil:

- reduceți durata conversațiilor și utilizați căștile handsfree cât mai des, astfel încât antena dispozitivului să fie cât mai departe de cap;
- verificați rata de absorbție a radiațiilor înainte să cumpărați un telefon mobil, care vă arată măsura expunerii la radiații în timpul utilizării (nu trebuie să depășească 1,6 W);
- nu dormiți cu telefonul mobil poziționat foarte aproape de cap (pe noptiera, sub pernă);
- reduceți, pe cât posibil, perioada de folosire a telefonului mobil.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro