O lipitoare a trait in nasul unei femei timp de o luna

Victima, o turista britanica, se afla intr-o excursie in sud-estul Asiei cand a inceput sa aiba hemoragii nazale tot mai frecvente. Femeia s-a gandit ca are cateva vase de sange sparte deoarece cazuse de pe motocicleta inainte de aparitia acestor sangerari.

Daniela Liverani si-a dat seama insa ca nu aceasta este cauza abia cand s-a intors acasa. Sangerarile s-au oprit, dar a observat o „substanta” groasa iesind pe una dintre nari. „Atunci m-am uitat cu mare atentie in oglinda si mi-am dat seama ca de fapt este un animal”, a declarat Daniela, citata de publicatia The Telegraph.

Medicii a incercat sa timp de o jumatate de ora sa extraga parazitul din nasul femeii, cu ajutorul unei pensete. Gabriele a suferit teribil, precizand ca, de fiecare data cand acestia incercau sa smulga lipitoarea, simtea cum se prinde de pielea ei.

Mark Siddal, expert in studiul viermilor paraziti, a declarat ca acestia sunt foarte mici si pot patrunde neobservati in corpul victimei in timp ce aceasta inoata sau chiar cand bea apa. Potrivit spuselor Danielei, in momentul extragerii, dupa o luna de la patrunderea in corpul ei, lipitoarea ajunsese sa fie lunga cat degetul sau aratator si de grosimea degetului ei mare.