Recuperare uimitoare a unui copil dupa ce craniul i-a fost lipit din mai multe bucati

Laurie Jones s-a nascut suferind de craniosinostoza, o deformare a craniului produsa fuzionarea timpurie a oaselor. De aceea, anumite parti ale craniului care ar fi trebuit sa fie individuale s-au unit inainte de a se naste, capul sau fiind astfel mai umflat pe o parte. Craniosinostoza afecteaza aproximativ 1 din 2.500 de copii.

Daca nu ar fi fost operata, afectiunea ar fi cauzat complicatii asupra creierului sau aflat in dezvoltare. In consecinta, chirurgii de la Spitalul de Copii din Birmingham au reusit sa-i sparga anumite parti din craniu, pe care le-au unit, ca intr-un puzzle, in pozitia corecta.

Operatia care a durat noua ore a fost un real succes, copila de numai doi ani revenindu-si extraordinar de repede dupa interventia care i-a salvat viata. Fetita a ramas doar cu o imensa cicatrice pe suprafata capului.

Desi a fost deja externata, Laurie va fi verificata periodic de catre medici timp de 10 ani. „Vor mai trece inca 2 ani pana cand rana se va vindeca complet si craniul sau va fi ca cel al unui copil obisnuit” a declarat Sadie Roberts, mama fetitei, citata de publicatia Metro.