Veste buna pentru afemeiati: sexul cu peste 20 de femei reduce riscul de cancer de prostata

Cercetatorii de la Universitatea din Montreal au descoperit faptul ca riscul de aparitie a cancerului de prostata a fost cu 28% mai redus la barbatii care au intretinut relatii sexuale cu mai mult de 20 de femei pe parcursul vietii. De asemenea, comparativ cu cei care au avut o singura partenera, barbatii mai „versatili” au prezentat si un risc mai redus (cu 19%) de dezvoltare a oricarui tip de cancer agresiv.

In ceea ce-i priveste pe homosexuali, lucrurile se schimba: relatiile sexuale cu peste 20 de parteneri de acelasi sex au dublat riscul de cancer de prostata. Acelasi lucru se aplica si pentru barbatii virgini: aparitia bolii in randul unor astfel de barbati, participanti la studiu, a fost de doua ori mai mare decat la cei care isi incepusera deja viata sexuala.

3.208 persoane au raspuns la intrebarile chestionarelor din cadrul studiului, pe baza carora s-au identificat aspecte de baza privind viata sexuala si stilul lor de viata. Dintre participanti, 1.590 de barbati au fost diagnosticati cu cancer de prostata intre lunile septembrie 2005 si august 2009.

„Este posibil ca raporturile sexuale cu mai multe partenere sa conduca la o mai mare frecventa a ejacularilor, al caror efect protector impotriva cancerului de prostata a fost deja dovedit”, a declarat Marie-Elise Parent, profesor la Universitatea din Montreal, citata de publicatia The Independent.