Ceaiul verde, elixirul sănătății

Ceaiul verde acționează asupra organismului asemănător agenților antiinflamatori, antiseptici și antivirali. Astfel, potrivit studiilor, beneficiile aduse sănătății de către ceaiul verde constituie o lungă lista alcatuită din: prevenirea cancerului, bolilor cardiovasculare, hipercolesterolemiei, artritei reumatice, întărirea sistemului imunitar și pierderea în greutate. De asemenea, ceaiul verde conține fluor, care previne apariția afecțiunilor cavității bucale și întărește smalțul dinților, prevenind astfel apariția cariilor. De la prevenirea cancerului şi până la pierderea kilogramelor, ceaiul verde nu încetează să ne surprindă cu beneficile sale excelente asupra sănătăţii. Iată câteva motive pentru care e bine să bem ceai verde:

  • Reduce riscul de boli de inimă şi cancer datorită antioxidanților extrem de puternici. Se recomandă a se bea zilnic 2-3 căni de ceai;
  • Stimulează activitatea cerebrală, protejând împotriva apariției afecțiunilor specifice (tulburări de memorie, Alzheimer, Parkinson);
  • Întărește sistemul imunitar – previne astfel apariția gripei, intoxicațiilor alimentare, pneumoniei, tuberculozei, cariilor dentare, răcelilor, candidei, meningitei etc;
  • Reglează nivelul de colesterol şi tensiunea arterială – este recomandat consumul a trei ceşti de ceai verde pe zi pentru ca nutrienţii şi antioxidanţii să prevină cele două probleme de sănătate;
  • Echilibrează nivelul glicemiei, îmbunătățește utilizarea insulinei în organism, previne creșterile și scăderile bruște de zahăr în sânge;
  • Previne apariția ridurilor, substanțele din ceaiul verde fiind de 200 de ori mai puternice decât vitamina E în distrugerea radicalilor liberi care afectează pielea;
  • Ajută la slăbire – o cană de ceai înainte de antrenamentul la sală poate accelera procesul de ardere a grăsimilor.