Vegetarienii au o cantitate mai redusa de sperma

Cercetatorii in domeniul medical din cadrul Universitatii Loma Linda, California de Sud, au publicat rezultatele unui studiu recent, recomandandu-le barbatilor care doresc sa aiba copii sa evite dietele vegetariene. Se pare ca renuntarea la carne poate afecta fertilitatea persoanelor de sex masculin, reducand cantitatea de sperma.

Conform studiului, vegetarienii au avut, in medie, o concentratie a spermei de 50 de milioane/ml, fata de omnivori – 70 de milioane/ml.

Dr. Eliza Orzylowska, unul dintre cercetatorii implicati in studiu, a declarat ca investigatiile efectuate au demonstrat ca dietele vegetariene afecteaza substantial calitatea spermei. „Vegetarienii nu devin infertili, exista totusi un risc destul de mare ca acest regim sa functioneze asemanator unui contraceptiv”, a adaugat aceasta.

Se vehiculeaza si ideea ca rezultatele studiului au fost determinate si de consumul de soia, pentru a evita carnea; aceasta contine fitoestrogeni, substante despre care se stie ca diminueaza calitatea spermei.

Sursa: Metro