Beneficiile vinului roșu asupra sănătății

Vinul, consumat în cantităţi mici, are nenumărate beneficii pentru sănătate. Cel mai sănătos sortiment este cel roşu, datorită conţinutului ridicat de polifenoli. Iată câteva motive care ar trebui să te facă să bei câte un pahar de vin roșu în fiecare zi:

Previne apariţia bolilor inimii. Potrivit unei cercetări a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vinul are acţiune vasodilatatoare şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge, datorită conţinutului de resveratrol.

Ţine cancerul la distanţă. Antioxidanţii pe care îi conţine vinul roşu oferă protecţie împotriva cancerului renal, a celui ovarian şi pulmonar. Cercetătorii britanici au descoperit că două pahare cu vin roşu pe săptămână scad cu 40% riscul de cancer renal.

Îmbunătățește memoria. Vinul diminuează problemele de memorie și chiar riscul apariției maladiei Alzheimer, într-o proporție de 80%. Acest lucru se datorează faptului că vinul previne formarea cheagurilor și reduce inflamarea vaselor de sânge, probleme care favorizează pierderea memoriei.

Întărește sistemul imunitar. Persoanele care beau un pahar de vin zilnic au un corp mai puternic și fac față mult mai ușor agresiunilor zilnice. Mai mult, anumite componente ale vinului distrug bacteriile precum Helicobacter Pylori și Salmonella și luptă împotriva infecțiilor.

Protejează pielea. Vinul roșu previne îmbătrânirea prematură a pielii, luptă împotriva radicalilor liberi și crește elasticitatea pielii. De aceea, această băutură este folosită atât în industria cosmetică, cât și pentru îngrijirea tenului acasă. El poate fi folosit fără probleme în măștile pentru ten.

Reduce efectele negative ale fumatului. Vinul roșu reduce efectul negativ al fumatului asupra endoteliului, stratul de celule care se alcătuiesc într-o căptușeală împotriva fricțiunii vaselor limfatice, de sânge și inimă.

 

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro