Goji, fructele sănătății tale

Fructele Goji, numite şi „elixirul tinereţii”, fac parte din produsele alimentare puţin cunoscute în România, cu toate că acestea reprezintă surse importante de nutriţie şi remedii care pot trata diferite boli. Un beneficiu foarte important al acestor fructe este ca ajută la întărirea sistemului imunitar și la păstrarea stării de sănătate. 

Fructele goji sunt bogate în antioxidanți, în special în carotenoizi, cum ar fi beta-caroten si zeaxantină. Aceștia sunt de mare ajutor în protejarea retinei oculare și îmbunătățirea vederii la persoane care au peste 65 de ani.Deoarece abundă în proteine, vitamine (A, C, B1. B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre și aminoacizi, fructele goji sunt o sursă importantă de antioxidanți care încetinesc îmbătrânirea pielii. Datorită conținutului ridicat de fier și fibre, acestea sunt bune pentru persoanele anemice. De asemenea, consumarea fructelor goji ajută la întărirea oaselor şi ligamentelor datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciu. Cu conținutul lor mare în vitamine și minerale, acestea reduc tensiunea arterială și colesterolul.

Fructele goji pot fi consumate în feluri variate. De vreme ce seamănă cu stafidele, acestea pot fi o gustare în sine. Cei mai mulți încorporează fructele în micul dejun și le folosesc alături de cereale, unii consumă goji cu iaurt, iar alții beau suc de goji.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro