10 beneficii ale consumului de rucola

Rucola este o planta ierboasă, cu frunzele crestate și rotunjite la margini, preluată din bucătăria italiană, azi fiind foarte apreciată la salate, pe tot mapamondul. Mai este cunoscută și sub numele de argula.

Rucola face parte din familia cruciderelor, fiind soră de sânge cu varza, broccoli și conopida, deci a moștenit o avere anticancerigenă considerabilă. Este o sursă importantă de vitamine A și C, precum și de vitamina K. Rucola este foarte apreciată în curele de slabire și de dezintoxicare. Printre beneficiile consumării acesteia se numără următoarele:

1. Menține sănătatea sistemului osos, mărește masa osoasă, mineralizează oasele și reduce riscul de fracuturi fiind indicat persoanelor care suferă de osteoporoză.

2. Combate obezitatea, ajută în curele de slăbire dacă este consumată cu 15 minute înainte de fiecare masă într-o cantitate mai mare; prelungește senzația de sațietate.

3. Previne cancerul de prostată, pe cel ovarian și cervical, datorită glucosinolatelor, substanțe din compoziția plantei care se transformă în organism în izotiocianați, care reglează imunitatea și joacă un rol important în prevenirea cancerului.

4. Luptă cu succes împotriva ulcerului – este o alternativă sigură și naturală de tratament împotriva afecțiunilor stomacului. Reduce secreția acidă a acestuia și mediază activitatea hormonală pentru remedierea ulcerului.

5. Este bogată în beta-caroten (vitamina A) și scade riscul de cataractă.

6. Este benefică pentru femeile însărcinate sau care vor să rămână însărcinate.

7. Stimulează imunitatea dacă se consumă câte o salată de cel puțin 3 ori pe săptămână.

8. Protejează împotriva bolilor de inimă și a diabetului.

9. Reglează nivelul colesterolului.

10. Reduce tusea.

 

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro