O femeie a aflat ca nu sufera de cancer, dupa 6 luni de chimioterapie

Ann Milne, in varsta de 56 de ani, a fost diagnosticata cu cancer hepatic in faza terminala, medicii confirmandu-i faptul ca la nivelul organului afectat au fost descoperite tumori. Din dorinta de a-si prelungi viata, pentru a se bucura cat mai mult timp de compania celor dragi, femeia a inceput tratamentele chimioterapice necesare pentru reducerea simptomelor bolii.

Abia dupa sase luni de tratament, in urma altor investigatii, Ann a aflat ca nu a suferit niciodata de cancer, diagnosticul fiind unul gresit. In urma chimioterapiei, aceasta a suferit leziuni musculare permanente, fiind nevoita sa se deplaseze mereu cu ajutorul unui baston, la parcurgerea de distante lungi.

Ann Milne, din Scotia, a povestit ca atunci cand a aflat ca are cancer hepatic a fost devastata, mai ales ca suferise anterior de cancer la san, fiind supusa unei operatii de masectomie. Medicii au interpretat eronat testele asupra ficatului si au anuntat-o ca nu pot face nimic pentru a impiedica evolutia bolii. Desi suportase cu greu sedintele de chimioterapie din perioada cancerului la san, Ann a fost de acord sa le repete, doar de dragul de a mai petrece putin timp cu cei patru copii si cu nepotii sai.

Dupa ce s-a dovedit ca diagnosticul a fost unul gresit, femeia s-a declarat nedreptatita, afirmand ca tratamentul la care a fost supusa degeaba a imbatranit-o cu 20 de ani, cauzandu-i pierderea parului, voma si senzatie de oboseala permanenta. Ann a fost despagubita ulterior de institutia medicala care a dat un verdict eronat, desi afirma ca nicio compensatie nu-i va putea reda vreodata starea fizica si psihica dinainte de chimioterapie.

Sursa: Mirror