Cele mai bune alimente pentru detoxifiere

Detoxifierea este necesară organismului. Iți poți detoxifia corpul doar consumând alimentele potrivite. Însă, din păcate, cele mai populare diete de detoxifiere nu sunt foarte sănătoase și nici sigure. Iată o listă cu alimentele pe care le poți mânca pentru a-ți curăța organismul:

Lămâile - Sunt esențiale pentru aportul lor de vitamine și antioxidanți. Lămâile protejează ficatul și înlătură substanțele toxice din organism. De asemenea, ele au un efect alcalin asupra organismului, deci ajută la restabilirea echilibrului pH-ului, întărind sistemul imunitar.

Broccoli - Este bogat in antioxidanți și ajută la curățarea organismului. În plus, enzimele din broccoli ajută sistemul digestiv. Pentru a beneficia pe deplin de nutrienții din această leguma, ea trebuie să fie consumată crudă.

Usturoiul - Conține o substanță chimică numită alicină, care stimulează producția de celule albe din sânge și care luptă împotriva toxinelor. Are mult sulf și e foarte bun pentru curățarea organismului. Are proprietăți antibiotice și iți vindecă organismul pe interior.

Varza - Conține sulforafan, care ajută organismul să lupte împotriva toxinelor. Acesta este esențial în dizolvarea substanțelor negative din corpul uman, de la pesticidele ingerate odată cu alimentele, până la substanțele chimice din medicamente.

Merișoarele - Acestea sunt folosite pentru prevenirea și tratarea infecțiilor urinare, însa te scapă și de toxinele din organism și sunt și antibacteriene.

Grapefruit - Acest fruct iți protejează sistemul digestiv și previne apariția pietrelor la rinichi. Nu conține calorii multe și nici zahar. De asemenea, este foarte bun în diete.

Avocado - Bogat în antioxidanți, acest fruct reduce substanțele chimice periculoase din corp și îl ajută să se mențină sănătos.

Ceaiul verde - Consumul de ceai verde este o modalitate foarte bună de a stimula detoxifierea pentru că este extrem de bogat în antioxidanți. Ceaiul verde poate proteja ficatul de boli, inclusiv de bolile cronice ale acestuia.

O detoxifiere implică o schimbare către o alimentație mai ușoară, mai sănătoasă față de cea pe care o avem în viața de zi cu zi. Astfel, dând șansa sistemului digestiv de a se odihni pentru o perioadă de timp, permitem corpului să faca anumite operațiuni de reparare și de detoxifiere la nivel celular, de care are nevoie.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro