Aloe vera, planta care face minuni

Despre aloe vera multă lume spune că este o plantă miraculoasă. Gelul care se obține din frunzele acesteia prezintă multiple beneficii sănătății. Aloe vera este bogată în substanțe puternice, cu efecte antioxidante, antisenescente, anticancerigene, substanțe care intervin în menținerea sănătății.Printre principalele întrebuințări ale ei se regăsesc: tratarea vânătăilor, a mușcăturilor de insecte și ameliorarea arsurilor. Iată câteva motive pentru care este supranumită ”planta minune”:

Îmbunătățește digestia - O digestie sănătoasă este cheia absorbției tuturor nutrienților și mineralelor pe care le luăm din mâncare. De asemenea, aloe vera ajută la absorbția corespunzătoare a proteinelor, ajutând la echilibrarea tranzitului intestinal.

Detoxifiază corpul - Aloe vera este cel mai natural mijloc prin care poți obține acest lucru. Mineralele din aceasta ne vor curăţa corpul de substanţele nocive care ajung în interior ca urmare a stresului, a alimentaţiei cu aditivi şi a poluării.

Cicatrizează ulcerul - Prin efectul de stimulare a regenerării celulare, aloe vera permite cicatrizarea rapidă a ulcerului gastro-duodenal. Absoarbe acidul clorhidric în exces şi are un efect antibacterian, împotriva Helicobacter Pilori, bacterie responsabilă de declanşarea ulcerului duodenal.

Ajută la slăbit - Pentru ca ajută la detoxifierea organismului, aloe vera contribuie și la pierderea în greutate, crescând totodată nivelul de energie al organismului.

Hidratează pielea - Aloe vera are proprietăți de hidratare a pielii, păstrând-o elastică, sănătoasă și strălucitoare. Este perfectă pentru tenul gras, pentru ca îl hrănește fără să îl încarce. De asemenea, aloe vera contribuie la echilibrarea nivelului pH-ului pielii.

Reechilibrează nivelul glicemiei - Aloe vera le vine in ajutor diabeticilor. S-a observat că o cura de trei luni cu aloe vera a îmbunătățit nivelul glicemiei și a scăzut colesterolul.

Reduce acneea - Pentru tenul cu probleme, se recomandă tratamentul cu aloe vera alături de cel indicat de medicul dermatolog.

Combate celulita - Aloe în comprese calde cu ceai concentrat de soc combate celulita. Se recomandă de două ori pe săptămână aceste comprese, acoperite cu celofan și tinute cât mai mult posibil.

Îmbunătățește sănătatea dinților - Dinții și gingiile se vor menține sănătoase datorită proprietăților antibacteriene și antimicrobiene din aceasta. Există preparate din aloe vera pură care ajută la eliminarea unor probleme grave precum gingiile sângerânde sau ulcerațiile orale.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro