Care sunt regulile jocului de Poker Hold’em

februarie 16, 2022

Cazinourile online sunt din ce in ce mai indragite de jucatori, iar unul din jocurile care a ajuns foarte popular pe platformele de joc este pokerul. Fascinatia meselor de joc, a turneelor si a atmosferei unice au atras tot mai multi participanti. E interesant asadar sa cunosti regulile celui mai cunoscut tip de poker: Hold’em.

Unde poti sa joci Poker Hold’em online?

Exista mai multe site-uri online pe care romanii pot juca poker, insa in prezent PokerStars reprezinta cea mai buna alegere.

Aici beneficiezi de o platforma de poker excelenta, unde acest operator licentiat isi intampina jucatorii si cu un bonus consistent de bun venit, pentru incasarea caruia trebuie sa introduci un cod bonus PokerStars. Atmosfera la mese, ofertele si evenimentele live te vor convinge sa joci poker pe platforma PokerStars.

Pentru a te aseza increzator la masa de poker, mai intai vei invata ce reguli are. Poker Hold’em are cateva caracteristici care il deosebesc de alte variante de poker. Iata ce trebuie sa stii despre Texas Hold'em.

Care sunt regulile pokerului Texas Hold'Em?

Fiecare jucator la masa va primi doua carti doar pentru el (numite “hole cards”). Masa e formata din cinci carti cu fata in sus, comune. Aceste carti se folosesc impreuna cu cele 2 carti personale pentru a forma cea mai buna mana de poker ce se poate alcatui din aceste carti.

Combinatiile se alcatuiesc din cartile proprii plus una doua sau niciuna din cartile puse la dispozitie.

Exista patru versiuni mai cunoscute de Hold’em, diferite prin structura pariurilor:

  • Limit Texas Hold'em: aici ai o limita predefinita a pariurilor pentru fiecare runda.
  • No Limit Texas Hold'em: aici poti paria orice suma, in functie de numarul tau de jetoane.
  • Pot Limit Texas Hold'em: poti paria orice suma, pana la valoarea potului.
  • Mixed Texas Hold'em: jocul se formeaza cu runde alternative de Limit Texas Hold'em si runde de No Limit Texas Hold'em.

Cum se joaca poker Texas Hold’em?

Texas Hold’em se joaca folosind un pachet standard de 52 de carti, iar la masa pot juca intre doi si zece jucatori. Turneele mari pot include si sute de jucatori, dar in timpul oricarei maini, jucatorul concureaza doar impotriva altora de la masa lui.

Inainte de fiecare mana, un jucator este desemnat „dealer” nominal, identificat printr-un marcator cunoscut sub numele de „buton”. Aceasta persoana nu distribuie de fapt cartile – mai ales nu online, unde se face automat – dar pozitia dealer-ului determina care doi jucatori trebuie sa plaseze pariurile „oarbe” – blind, care declanseaza actiunea.

Cei doi jucatori din stanga dealer-ului trebuie sa plaseze aceste pariuri „blinds” obligatorii – sunt numite asa pentru ca sunt plasate inainte ca vreun jucator sa-si vada cartile. Jucatorul din stanga imediata a dealerului afiseaza „small blind”, iar jucatorul cu un loc mai departe in jurul mesei afiseaza „big blind”, care este de obicei de doua ori mai mare decat small-ul.

Dupa ce fiecare mana este completa, butonul dealer se misca in sensul acelor de ceasornic o pozitie in jurul mesei, ceea ce inseamna ca jucatorii ajung pe rand sa fie dealer, small blind si big blind.

Dupa ce blind-urile au fost afisate, tuturor jucatorilor li se impart doua carti cu fata in jos. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de carti „hole cards” si pot fi vazute si folosite doar de un jucator. Pana la sfarsitul mainii, este posibil sa fi fost impartite inca cinci carti „comunitare”, cu fata in sus in mijlocul mesei, care sunt disponibile pentru toti jucatorii.

Primele trei dintre cartile comunitare sunt expuse impreuna (cunoscute sub numele de „flop”), apoi o a patra carte (cunoscuta sub numele de „turn”) este impartita individual, iar apoi o a cincea (cunoscuta sub numele de „river”) este expusa. O runda de pariere separa fiecare joc.

Cele patru runde de pariere

Daca o mana de poker este jucata pana la incheierea ei, vor exista patru runde de pariere – sau patru perioade in care jucatorii isi pot pune jetoanele in pot. Un jucator poate, de asemenea, sa-si „foldeze” cartile si sa paraseasca actiunea in orice moment.

O runda de pariere trebuie incheiata in mod satisfacator inainte ca jucatorii ramasi sa vada mai multe carti si sa inceapa o alta runda de pariere.

Pre-Flop – Prima runda de pariuri

Prima runda de pariere are loc inainte ca primele trei carti comunitare („flopul”) sa fie impartite. Aceasta actiune este descrisa ca „pre-flop” si in aceasta etapa, jucatorii pariaza doar pe baza puterii celor doua carti ascunse cu „hole”.

Jucatorul care sta la stanga big blind-ului actioneaza primul – o pozitie cunoscuta sub numele de „under the gun”. Jucatorii actioneaza apoi pe rand, miscandu-se in sensul acelor de ceasornic in jurul mesei.

Ai urmatoarele optiuni atunci cand este randul tau sa joci:

  • Fold: Aceasta inseamna ca nu mai doresti sa joci mana si ca iti arunci cartile. Nu mai ridici nicio pretentie la banii din pot, chiar daca ai platit unul dintre blind-uri.
  • Call: Aceasta inseamna ca doresti sa joci mana potrivind marimea pariului curent. Pre-flop, aceasta va fi cel putin de dimensiunea big blind-ului si poate fi mai mare daca orice alt jucator a plusat.
  • Raise: Aceasta inseamna ca doresti sa maresti dimensiunea pariului curent. Daca nimeni inainte de tine nu a facut raise, o poti face singur.
  • Check: Daca esti in big blind si nimeni altcineva nu a plusat inaintea ta, ai optiunea de a verifica. Aceasta inseamna ca nu vrei sa mai pui jetoane in pot. Poti verifica pre-flop doar daca esti in big blind si nimeni altcineva nu a plusat.

Runda de pariere este completa atunci cand toti jucatorii fie au cedat, indicand ca nu mai doresc sa continue in mana, fie au angajat aceeasi cantitate de jetoane in pot.

The Flop – A doua runda de pariuri

Dupa terminarea primei runde de pariere, primele trei carti comunitare sunt impartite cu fata in sus in mijlocul mesei. Acest mod de impartire este cunoscut sub numele de „flop”.

O alta runda de pariere incepe cu primul jucator care are carti in stanga dealer-ului.

Daca nimeni nu a pariat, ai optiunea de a face check (adica, pentru a muta actiunea catre urmatorul jucator fara a angaja jetoane in pot). In caz contrar, ai aceleasi optiuni ca si inainte de flop: fold, call sau raise.

Din nou, runda de pariere este completa atunci cand toti jucatorii fie au cedat, indicand ca nu mai doresc sa continue in mana, fie au angajat aceeasi cantitate de jetoane in pot.

Turn – A treia runda de pariuri

Cand toate pariurile au fost facute in a doua runda de pariere si cel putin doi jucatori mai au carti, se distribuie a patra carte comuna. Aceasta este cunoscuta sub denumirea de „turn” (intorsatura). Incepe o alta runda de pariuri, de la primul jucator inca in mana din stanga dealer-ului. Jocul progreseaza exact ca dupa flop.

The River – A patra runda de pariuri

Cand toate pariurile au fost facute in a treia runda de pariuri, se distribuie a cincea si ultima carte comuna. Aceasta este cunoscuta sub numele de „river”. Incepe o runda finala de pariuri, incepand din nou cu primul jucator din stanga butonului.

Toti jucatorii care au inca carti merg la „showdown” – confruntare.

Showdown

Dupa ce ultima runda de pariere este finalizata, fiecare jucator trebuie sa formeze cea mai buna mana de poker posibila cu cinci carti, realizata dintr-o combinatie a celor doua carti hole si a celor cinci carti comunitare.

In acest moment, toti jucatorii ramasi trebuie sa-si arate mainile, astfel incat sa poata fi determinata cea mai buna mana. Jucatorul care are cea mai buna mana de poker la showdown castiga potul.

Daca mai multi jucatori au aceeasi mana castigatoare, potul este impartit egal intre toti jucatorii cu mana castigatoare. Cand mana curenta este completa, butonul dealer-ului este trecut cu o pozitie spre stanga si incepe urmatoarea mana.

Concluzii

Acestea sunt regulile de baza ale jocului de Poker Texas Hold’em. Inainte de a initia un joc, asigura-te ca stii de asemenea si clasamentul mainilor pentru a cunoaste cum sa obtii o mana castigatoare.

Nu ramane decat sa inveti exersand pe bani virtuali, pentru a fi pregatit sa joci la mese online folosind un cont alimentat cu bani reali, pe platformele special dedicate pokerului.


Cauti gazduire web ? Alege SpeedHost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro