Reguli de joc Poker Texas Hold’em

decembrie 20, 2021

Jocurile de cărți au fost întotdeauna apreciate de oameni, fie că vorbim de jocurile pe mize care implică un risc sau de jocurile pentru distracție. Printre acestea, pokerul este cel mai jucat joc de cărți la nivel global. Pokerul este un joc care include un dealer și mai mulți jucători.

Oamenii au inventat multe tipuri de poker de-a lungul timpului, însă cel mai popular joc de poker din lume este Texas Hold’em. El poate fi jucat și la Magic Jackpot Casino, în România, online. În continuare o să îți prezint regulile de joc la Texas Hold’em și pe ce ar trebui să te focusezi pentru a avea șanse mai mari de câștig.

Principiile Texas Hold’em

Principiile Texas Hold’em sunt simple însă implică mulți factori pentru a deveni bun la acest joc. Fiecare jucător primește 2 cărți pe care le poate vedea doar el și este necesar ca ceilalți jucători să nu știe ce ai tu în mână. Dealerul va pune pe masă 3 cărți inițial care pot fi folosite de toți jucătorii de la masă împreună cu ce cărți are fiecare în mână.

Mai apoi se vor pune pe masă încă 2 cărți, pe rând. Fiecare jucător are un număr de jetoane, iar după împărțirea primelor 3 cărți jucătorii pot plusa sau pot sta. Dacă un jucător de la masă plusează, atunci ceilalți au varianta de a plusa cât a plusat primul jucător, de a se retrage sau de a plusa mai mult.

Doar cei care rămân în joc se vor putea folosi de următoarele cărți. După ce se plasează pariurile pentru cele 3 cărți de pe masă, se mai adaugă încă o carte și se face încă o rundă în care jucătorii pot sta, pot plusa sau se pot retrage. În cele din urmă se pune și a 5a carte pe masă și se face încă o rundă de plusare sau de stat. Jucătorul care obține cea mai bună combinație din cele 7 cărți, 2 în mână și 5 pe masă va câștiga.

Tipuri de poker Texas Hold’em

Există 4 tipuri populare de Texas Hold’em care se diferențiază prin structura de pariere. Primul tip este Limit Texas Hold’em în care există o limită predefinită a pariurilor ce pot fi făcute la fiecare rundă.

Al doilea tip este No Limit Texas Hold’em în care jucătorii pot paria orice sumă în funcție de câte jetoane au. Pot Limit Texas Hold’em este tipul de poker în care jucătorii pot paria orice sumă până la valoarea potului. Ultimul tip popular de poker Texas Hold’em este Mixed Texas Hold’em în care se alternează între runde de Limit și No limit.

Ierarhia mâinilor

Ierarhia mâinilor la poker începe cu cartea mare. În caz de egalitate, jucătorul cu cea mai mare carte va câștiga. Următoarea mână este perechea, iar în cazul egalității perechea cea mai mare va câștiga.

Apoi urmează două perechi la care se aplică regula de mai devreme în cazul egalității, trei de un fel cu aceeași regulă, chinta care se obține având o secvență de cinci cărți consecutive, culoarea care se obține prin 5 cărți de aceeași culoare, full-ul care se formează printr-o pereche și 3 cărți de același fel, careul care reprezintă 4 cărți de același fel și chinta care înseamnă 5 cărți în ordine numerică de aceeași culoare.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro