Cele mai moderne 5 stadioane din Romania

noiembrie 11, 2024

Stadioanele moderne reprezinta un pas important pentru dezvoltarea sportului romanesc si pentru atragerea a cat mai multor suporteri sa sutina echipa lor favorita. In Romania, dezvoltarea infrastructurii sportive a cunoscut o crestere accentuata, fiind construite stadioane noi de fotbal la standarde inalte, capabile sa sustina meciuri de la competitii internationale de top.

Stadioanele nu sunt folosite exclusiv pentru evenimente sportive, ele fiind folosite si pentru evenimente culturale si sociale.

In acest articol, vom vorbi despre cele mai moderne 5 stadioane din Romania si anume: Stadionul Steaua, Stadionul Giulesti, Stadionul Ion Oblemenco, Cluj Arena si Stadionul Arcul de Triumf.

Stadionul Steaua

Stadionul Steaua (Ghencea), este un stadion polivalent, care reprezinta casa echipei Steaua Bucuresti.

Vechiul stadion, care avea o vechime de 44 de ani, a fost demolat in anul 2018, pe locul lui fiind construit un stadion extrem de modern, multifunctional.

Meciul de inaugurare a noului stadion a avut loc pe data de 7 iulie 2021, meciul desfasurandu-se intre Steaua Bucuresti si OFK Beograd, aceleasi echipe care au inaugurat si stadionul din 1974. Meciul de pe data de 7 iulie 2021 s-a incheiat cu victoria de 6-0 a celor de la Steaua Bucuresti.

Stadionul are o capacitate de 30.500 de persoane, iar valoarea constructiei s-a ridicat la impresionanta suma de 95 de milioane de euro.

Nationala Romaniei a jucat primul meci pe acest stadion nou pe data de 11 octombrie 2021 impotriva Armeniei, meci ce a fost castigat cu scorul de 1-0.

Stadionul Giulesti (Superbet Arena)

Stadionul Giulesti a facut parte din acelasi plan cu Stadionul Steaua, in sensul ca cele doua trebuiau construite pentru a gazdui antrenamentele echipelor calificate la EURO 2020.

Stadionul gazduieste meciurile echipei Rapid Bucuresti, a costat 39 de milioane de euro si este amplasat pe acelasi loc in care a existat si fostul stadion Giulesti-Valentin Stanescu.

Capacitatea stadionului Giulesti a fost redusa fata de stadionul initial. In prezent, arena are 14.047 de locuri, comparativ cu cele 19.000 care existau pe fostul stadion.

Noul stadion ofera o pista de atletism, sala de sport, spatii de cazare pentru sportivi, magazine si zone de mancare.

Initial, stadionul trebuia sa se numeasca Rapid Arena, dar pe data de 16 iulie 2021 numele oficial a fost anuntat: Stadionul Rapid-Giulesti. Datorita parteneriatului dintre Rapid si Superbet, arena se numeste in prezent Superbet Arena-Giulesti, operatorul de jocuri de noroc oferind o suma consistenta de bani pentru acest lucru.

Pentru compania de jocuri de noroc, faptul ca stadionul include in nume si Superbet, reprezinta o oportunitate excelenta pentru a atrage clienti noi. Pasionatii de jocuri de noroc sunt instant atrasi de acest brand, mai ales ca Superbet ofera multe promotii atractive, inclusiv rotiri pentru jucatorii noi.

Stadionul Ion Oblemenco

Stadionul Ion Oblemenco este un stadion multifunctional, ce a fost deschis publicului larg in anul 2017. Constructia arenei a inceput in septembrie 2015 si a fost finalizata in noiembrie 2017.

Stadionul are o capacitate mare, fiind unul dintre cele mai mari stadioane active din tara. Capacitatea pe scaune este de 30.983 de locuri, iar stadionul este folosit in principal pentru meciuri de fotbal. Echipele care beneficiaza de acesta sunt: Universitatea Craiova si FC U Craiova.

Stadionul a costat 52 de milioane de euro, iar meciul de inaugurare a avut loc pe data de 10 noiembrie 2017. In acel meci, Universitatea Craiova a jucat un meci amical impotriva echipei Slavia Praga, meci pierdut de gazde cu scorul de 4-0 in fata a 30.000 de spectatori.

In prezent, stadionul este folosit si pentru evenimente culturale. De 3 ani de zile, la Craiova are loc in luna iunie a fiecarui an festivalul Intencity, festival ce aduce artisti de muzica de renume international.

Cluj Arena

Cluj Arena este stadionul echipei U Cluj, si a fost construit pe fostul stadion Ion Moina. Constructia a inceput pe 15 iulie 2009, iar finalizarea constructiei a avut loc in septembrie 2011. Stadionul a costat aproximativ 44 de milioane de euro si are o capacitate de 30.355 de locuri pe scaune.

Acesta se afla in interiorul Parcului Mare din Cluj.

Stadionul a fost inaugurat pe datele de 7 si 8 octombrie 2011 printr-o serie de concerte.

Stadionul este folosit atat pentru evenimente sportive cat si pentru evenimente culturale. Cel mai mare festival de muzica din Romania si din sud-est-ul Europei, Untold Festival, se desfasoara in fiecare an in luna august pe stadionul Cluj Arena. Prima editie a avut loc in anul 2015, iar evenimentul aniversar, Untold X, va avea loc pe data de 8-11 august 2025.

Concertele gazduite de Untold au strans un numar impresionant de spectatori. In anul 2019, Robbie Williams a adunat 70.000 de oameni, iar in anul 2023, cei de la Imagine Dragons au strans peste 90.000 de oameni.

Stadionul Arcul de Triumf

Stadionul Arcul de Triumf a facut parte din planul Euro 2020, in sensul ca a fost construit de la zero pentru a deservi ca stadion de antrenament pentru echipele de fotbal prezente la turneul final.

Inceperea constructiei a inceput in anul 2019, iar stadionul a fost deschis pe data de 3 iulie 2021. Constructia totala s-a ridicat la 37 de milioane de euro, iar stadionul dispune acum de o capacitate de 8155 locuri.

Stadionul gazduieste atat meciuri de fotbal cat si meciuri de rugby. Meciul de inaugurare a fost unul de Rugby, meci ce a avut loc intre Romania si Argentina. Pe data de 3 iulie 2021, meciul a fost urmarit de 4400 de spectatori.

In prezent, stadionul o gazduieste pe echipa de fotbal din Superliga Romaniei, Dinamo Bucuresti.

Echipele nationale ale Austriei si Frantei au avut ca si baza de antrenament acest stadion in timpul pregatirii meciurilor de la Euro 2020.

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro