Top 6 echipe de fotbal din Bundesliga in 2021

iulie 29, 2021

În anii trecuţi, campionatul Germaniei era unul din cele mai puternice campionate ale Europei, luptându-se chiar pentru primul loc cu campionate precum Premier League, BBVA, Ligue I, etc. Cu timpul, Bundesliga nu a mai fost un campionat atât de puternic, Bayern Munchen rămânând cam singura echipă care să facă faţă celorlalte forţe ale Europei şi ajungând până în finale sau semifinale ale competiţiilor europene.

Dacă ne aducem aminte bine, în urmă cu mai mulţi ani aveam o finală de Champions League între Bayern Munchen şi Borussia Dortmund. Tocmai de aceea, mai jos vă vom prezenta un top 6 al echipelor de fotbal din Bundesliga în anul 2021, căutat de amatorii de ponturi Germania, echipe care încă ţin steagul sus şi se luptă cu celelalte echipe ale Europei în competiţii importante.

Bayern – campioana en-titre

Bayern Munchen este campioana Bundesligii de mai mulţi ani, nefiind o echipă care să îi facă faţă şi să o poată opri în ultimii ani, având mai mult de 5 sezoane de când nimeni nu îi poate lua faţa. Evident, cu jucători precum Robert Lewandowski, vedeta echipei, Manuel Neuer, Kimmich, Tolisso, Goretzka, Thomas Muller, Leroy Sane, şi alte nume importante, valoarea lotului celor de la Bayern Munchen se ridică la 830 de milioane de euro.

Anul acesta, Bayern Munchen a fost eliminată de către PSG din Champions League. În campionat, bavarezii au terminat pe primul loc cu 78 de puncte, cu 13 mai mult decât ocupanta locului doi, RB Leipzig.

RB Leipzig – vicecampioana meritată

RB Leipzig a reuşit să câştige titul de vicecampioana a Bundesligii în sezonul 2020-2021, după ce în ultimii ani terminase de fiecare dată pe locul 3, astfel că echipa din Leipzig va juca încă un an în Champions League.

Cu o valoare a lotului de 557 de milioane de euro conform website-urilor de specialitate, RB Leipzig se dovedeşte a fi una din echipele oarecum noi. Totodată, în lotul echipei din Leipzig nu identificăm mari nume, remarcându-se Klosterman, Sabitzer, Dani Olmo, Mkunku şi poate tânăra speranţă maghiara Szoboszlai. Andre Silva şi Emil Forsberg sunt alte două numere importante.

În ediţia trecută de Champions League, RB Leipzig a fost eliminată de către Liverpool în optimi, după un 4-0 la general.

Borussia Dortmund – oarecum ieşită din formă şi resemnată

Dacă înainte Borussia Dortmund se lupta de la egal la egal cu bavarezii de la Munchen, iată că în sezonul proaspăt încheiat, aceştia au reuşit să termine pe locul 3 la 14 puncte în urma bavarezilor. Să se fi resemnat cei de la Borussia Dortmund şi sa fi acceptat dominaţia totală a celor de la Bayern Munchen?

Cu al 2-lea cel mai valoros lot din Bundesliga, 640 de milioane de euro, se pare ca Borussia Dortmund nu reuşeşte să se apropie de cei de la Bayern Munchen.

De departe, vedetele echipei sunt Hummels, Reus, Sancho si Haaland. Evident, la Borussia Dortmund evoluează în continuare jucători importanţi precum Thorgan Hazard, Axel Witsel, Emre Can, Thomas Meunier sau Martin Schulz.

Wolfsburg – pare că revine la forma de altă dată

Uşor, uşor, Wolfsburg, una din echipele de tradiţie ale fotbalului german, pare că revine la forma de altă dată, dovadă fiind chiar clasarea din sezonul 2020-2021, când au încheiat pe locul 4, la doar 4 puncte de poziţia secundă, ocupată de RB Leipzig.

Cu un lot în valoare de “doar” 263 de milioane de euro, Wolfbusg a reuşit o clasare importantă în sezonul trecut din Bundesliga. Printre jucătorii remarcaţi îi putem enumera pe Lacroix, pe goalkeeper-ul Casteels, dar şi pe jucătorii Baku, Mbabu, Schlager, Weghorst, sau Brekalo.

Eintrach Frankfurt – surpriza campionatului?

Eintrach Frankfurt era cunoscută drept o echipă de mijlocul campionatului, însă iată că în sezonul recent încheiat a reuşit să termine fără absolut nicio problemă în primele 5, la doar 5 puncte de locul secund şi la 8 puncte peste poziţia a 6-a.

Lotul celor de la Eintracht Frankfurt valorează în jur de 216 milioane de euro, iar printre jucătorii importanţi şi remarcaţi am putea menţiona pe Hinteregger, Trapp, Sow, Kostic, şi Kamada.

Bayer 04 Leverkusen – constanţi în evoluţii

De mai mulţi ani, cei de la Bayer Leverkusen au fost constanţi în evoluţii, reuşind să prindă fără prea mari emoţii primele 6 locuri ce duc în cupele europene. De data aceasta lucrurile au stat puţin diferit, deoarece pentru locul 6, ultimul ce duce într-o competiţie europeană s-au duelat 3 echipe. Bayer Leverkusen a terminat pe locul 6 cu 52 de puncte, fiind urmaţi de Union Berlin cu 50 de puncte şi Borussia Monchengladbach cu 49 de pucnte.

Lotul acestora valorează în jur de 360 de milioane de euro, iar printre remarcaţi îi putem enumera pe Tah, Demirbay, Wirtz, Diaby, Bailey, Schick sau Alario.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro