Care este cel mai bun laptop pentru gaming?

Ești în căutarea unui laptop de gaming? Nu știi ce să alegi? În rândurile de mai jos, ne-am gândit să comparăm câteva modele de laptopuri speciale pentru gaming, așa că poate te inspiri din informațiile noastre și poți lua decizia potrivită pentru tine.

În primul și în primul rând, contează foarte mult ce jocuri îți plac, pentru că asta poate determina ce fel de laptop ar fi cel mai potrivit nevoilor tale. Dacă ești mare fan al jocurilor complexe, sofisticate, cum ar fi Fortnite, World of Warcraft, atunci ți-ar trebui un dispozitiv cu un hardware destul de performant, care să poată rula toate funcțiile jocului. Dacă însă îți plac jocurile de cazinou de exemplu, cum ar fi jocul de ruletă - o roată cu numere de la 0 la 36, deci un joc destul de simplu - atunci nu îți trebuie nici pe departe un laptop performant. Unul standard este mai mult decât suficient.

Dacă ești în căutarea unuia mai performant, atunci să începem cu Acer Nitro 5. Cu un procesor Intel Core i7 generația a 11-a, acest dispozitiv a primit multe review-uri pozitive de la utilizatori. Poți descoperi lumea jocurilor în elemente vizuale clare oferite de un afișaj IPS FHD de 17,3” sau 15,6”. Timpul de răspuns este de doar 3ms, iar placa video integrată este NVIDIA GeForce RTX Seria 30. Îl poți găsi în magazinele de nișă la un preț de aproximativ 8.400 de lei.

Un alt laptop pentru gaming la un preț ceva mai mic este modelul TUF F15 FX506LH de la Asus. Are un procesor Intel Core i5-10300H, un ecran de 15,6”, Full HD, 8GB și un SSD de 1TB. Placa video este NVIDIA GeForce GTX 1650 de 4GB. Îl poți avea contra sumei de 3.800 de lei și pare că are review-uri destul de decente de la cei care l-au folosit. Acest laptop dedicat jocurilor pare a fi foarte rezistent, bateria are o capacitate mai mare, ce garantează o autonomie extinsă. Ar avea și un sistem de răcire cu auto-curățare eficient.

Să trecem mai departe, îți propunem un alt model care ne-a atras atenția și care merită să fie în topul nostru. Acesta este modelul Legion 5 de la Lenovo. Cu un ecran de 15,6”, full HD, o placă video NVIDIA GeForce RTX 3060 de 6 GB, acest laptop poate face față cu brio oricărei provocări venite din partea oricărui joc. Dispozitivul este și ușor și subțire, două calități ce nu îi iau din performanță însă. Și durata de viață a bateriei este destul de lungă, după cum garantează producătorul, mulțumită seriei de procesoare mobile AMD Ryzen 5000 H. Ar menține și o temperatură optimă și ar fi și destul de silențios datorită Legion Coldfront 3.0.

Un alt model care este în topul recenziilor este cel de la MSI GE75 Raider. Este un model ceva mai scump, prețul ajunge la aproape 15.000 de lei, însă cunoscătorii știu că performanța costă. Iar acest model pare să nu dezamăgească. Cu un procesor Intel Corę i7 - 10750H, un ecran de 17,3” și o placă video NVIDIA GeForce RTX 2080 Super de 8GB, acest model bate multe alte laptopuri, conform recenziilor. Are o performanță mult mai rapidă comparativ cu procesoarele grafice anterioare, datorită hardware-ului. Elementele grafice sunt scoase în evidență altfel cu ajutorul designului unic “3D Dragon Spine”. Tastatura poate fi personalizată. Sistemul de răcire este și el unul performant, menit să reziste unei sesiuni de gaming intense. Și difuzoarele au fost cu mult îmbunătățite, față de modelele anterioare. Poți de asemenea să îl conectezi la un PC și va transforma experiența de joc într-una reală, datorită funcției de MSI APP Player care utilizează caracteristici personalizate. Poate ilumina tastatura într-un mod specific și poate aduce și o grafică mai bună în sarcinile multi-task.

Ar mai fi multe modele de pomenit aici, pentru că piața este plină de oferte. Depinde foarte mult pentru ce anume cauți un laptop de gaming - ce jocuri - ce performanță ai vrea să aibă și în ce buget te încadrezi. Placa video, sistemul de răcire, capacitatea sunt doar câteva din elementele pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când îți alegi un dispozitiv special pentru gaming.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro