AMD Ryzen transforma laptopurile ieftine in alegeri pe care le poti lua cu incredere

 

 

Un buget limitat înseamnă că trebuie să fii mai atent atunci când iei o decizie. În cazul unui laptop, vorbim de un produs care ar trebui să facă de toate: să fie suficient de performant, să aibă o baterie decentă, să dispună de un ecran care să nu îți deranjeze ochii după o utilizare mai îndelungată și să nu fie greu de purtat într-un rucsac sau o geantă.

 

Chiar dacă toate cele de mai sus par a fi pretenții, aceste nevoi există, iar până de curând trebuia să te supui unui compromis dacă îți doreai un laptop ieftin. Din fericire, seria Ryzen a procesoarelor AMD pun umărul la redefinirea conceptului de laptop ieftin. Performanțele procesoarelor din a 4-a generație este lăudată de la nord la sud și de la est la vest, iar tot mai mulți producători de laptopuri încep să le includă în configurațiile oferite clienților. Printre cele mai recunoscute se află familia de laptopuri Acer Swift 3.

 

Laptopul Acer Swift 3 AMD Ryzen 4500U este ultra subțire și este proiectat pentru productivitate. Deși, în acest caz, este alimentat de un procesor AMD (variantele Intel sunt, de asemenea disponibile și rapide pentru majoritatea task-urilor), își păstrează designul, inclusiv greutatea pentru a fi transportat cât mai ușor. În cazul în care te întrebi, are 15,95 mm în grosime și cântărește doar 1,2 kg.

 

Deschide-l și vei vedea un ecran impresionant de 14”, rezoluție Full HD, sigla Acer de sub el, o tastatură iluminată și un trackpad de dimensiuni decente. La o privire mai detaliată vei observa camera web pe rama superioară, precum și un scaner de amprente sub tastele direcționale. Având în vedere dimensiunea, este de înțeles de ce nu au putut încadra și tastele numerice.

laptop Acer emag

laptop Acer

 

Selecția de porturi este, de asemenea, decentă. În partea stângă găsești un port de încărcare proprietar, un port USB-C, un port HDMI și un port USB-A. În partea dreaptă se află mufa audio combo de 3,5 mm, un alt port USB-A, indicatoare LED și sistem de siguranță Kensington. Totuși ne-am fi dorit să vedem și un slod de card SD in cazul acestui laptop Acer.

 

Având în vedere istoricul procesoarelor AMD, nu ne-am făcut mari speranțe în ceea ce privește autonomia bateriei. Ne bucurăm să vă spunem că am fost surprinși. Nu este cel mai bun rezultat obținut, dar la 9,7 ore de testare a rezistenței Modern Office în programul PCMark ne-a făcut să zâmbim. Utilizându-l ca un laptop obișnuit, laptopul duce până la 11 ore de utilizare. Astfel, grija încărcătorului tinde să ajungă spre zero în cazul acestui Acer Swift 3.

 

 

Laptopul este conceput să fie ultraportabil, perfect pentru cei care își doresc să fie productivi în orice scenariu. În funcție de configurația pe care o alegi, poți avea un laptop de bază sau un model cu care să faci mai mult decât simpla editare a documentelor și browsing. În cazul modelului testat de noi, acesta este alimentat de procesorul AMD Ryzen 5 4500U cu AMD Radeon Graphics, 8 GB RAM DDR4 și SSD de 512 GB NVMe. Pentru cei care își doresc un pic mai mult, singurul lucru pe care l-aș recomanda este trecerea la 16 GB RAM.

 

Pentru cei care nu pot să se despartă de Intel și chiar au nevoie de port-ul Thunderbolt, Acer Swift 3 este, în continuare, o alegere foarte bună.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro