Ziua Planetei Pamânt

Ziua planetei noastre se sărbătoreşte în fiecare an pe 22 aprilie. Această Zi a Planetei Pământ (Ziua Pământului sau Earth Day) are ca temă în 2014 ''Orașe verzi''.

Ziua Pământului din acest an are ca scop mobilizarea a milioane de oameni pentru a crea un mediu durabil şi sănătos prin ecologizarea comunităţilor din întreaga lume. Pe măsură ce populaţia urbană creşte şi efectele schimbărilor climatice se agravează, locuitorii planetei ar trebui să construiască şi să dezvolte oraşele asigurând un mediu optim de viaţă. În prezent, peste jumătate din populaţia lumii trăieşte la oraşe.

În următorii ani, prin campania ''Orașe verzi'' se doreşte o mobilizare la nivel mondial pentru crearea unor ecosisteme de convieţuire între oameni şi diferite specii de animale. Această nouă eră a oraşelor verzi nu poate deveni realitate decât dacă implicarea şi dăruirea oamenilor pentru această cauză sunt desăvârşite.

Oamenii vor planta copaci, vor face curat în comunităţile lor şi vor pune la cale acţiuni ce se înscriu în campania verde pentru ocrotirea mediului. FIe că ne gândim la San Francisco, San Juan, Beijing, Bruxelles sau chiar Marakesh, în toate aceste locuri vor avea loc acţiuni ale acestei campanii.

Conform Agerpres, în 2007 Ziua Pământului a reuşit cea mai mare mobilizare la nivel global, numărul cetăţenilor care au luat parte la activităţile desfăşurate în mii de locuri fiind estimat la un miliard.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro