Zapp aduce pe marile ecrane Fix Alert

Florin Piersic Jr. a lansat Fix Alert, un film de lung-metraj realizat cu sprijinul Zapp. Începând cu 14 octombrie, pelicula va putea fi vizionată de către marele public în cinematografele Hollywood Multiplex şi Movieplex din Bucureşti şi Glendale 4 din Constanţa.

Fix Alert este un film alb-negru cu intrigă poliţistă. Fix Alert nu este o reţetă. Filmul poate fi definit ca thriller psihologic cu cronologie inversată. Construcţia lui este cea a unui puzzle care trebuie refăcut din piese dispuse total disparat în timp. Finalul îi permite spectatorului să îşi imagineze propria versiune a poveştii.

”Am facut un film cu buget derizoriu. L-am filmat în 20 de zile, cu o cameră digitală. Problema o reprezenta transferul filmului în peliculă şi apariţia lui pe marile ecrane. Parteneriatul cu Zapp a făcut posibil acest lucru” – a declarat Florin Piersic Jr.

Fix Alert este un proiect 100% independent, la realizarea căruia s-a lucrat aproape 2 ani. Filmul îi reuneşte sub acelaşi generic pe Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr., Tatiana Iekel, Florin Piersic, Monica Davidescu, Petre Fumuru, Doru Ana, Emanuel Pârvu, Tudor Constantin, Cristian Ioan Gutău, Mihai Bendeac, Andrei Alexe si Adrian Mihai. Echipa care a realizat Fix Alert este formată din Tiberiu Iordan – director de imagine, Adrian Mihai – editor audio-video, Florin Piersic Jr, regizor şi scenarist, Dorina Chiriac – scenarist, Cosmin Grădinaru şi Anca Ignatescu – art directori. Muzica, alertă precum titlul, este creaţia lui Karl Ritter (Austria).

Filmul a fost gata în noiembrie 2004. Deşi toată lumea se astepta să-l vadă în acea perioadă, a urmat etapa cea mai grea: găsirea unei companii cu puterea financiară necesară pentru a transfera materialul digital pe peliculă.
Cu un considerabil sprijin financiar, Zapp a facut posibilă aparitia Fix Alert în cinematografe.

„Am decis să sprijinim apariţia filmului Fix Alert pentru că este surprinzător, inteligent, inovativ şi diferit. Am ajutat financiar acest proiect, fiind impresionaţi de tânărul regizor Florin Piersic Jr. şi echipa sa, care au reuşit să facă un film de lung-metraj cu un buget aproape inexistent. Este un proiect care trebuie admirat şi care merită să fie susţinut pentru că, pe lângă curajul şi entuziasmul necesare, aceşti actori au demonstrat spirit antreprenorial, o atitudine întotdeauna binevenită” – a declarat Robert Redeleanu, Head of Marketing Communications Zapp.

Fix Alert este primul lung-metraj al lui Florin Piersic Jr. şi a fost prezentat la prima ediţie a B-Est International Film Festival de la Bucureşti, unde a obţinut Menţiunea Specială a Juriului.