YouTube are in vedere plata celor care uploadeaza continut pe site

YouTube vrea sa ii recompenseze pe cei care uploadeaza continut pe site anunta IDG News Service.

Informatia a aparut in cadrul unui videoclip de pe site.“Unul dintre obiectivele noastre este remunerarea celor care suplimenteaza continutul site-ului YouTube.” a declarat Chad Hurley, cofondator al site-ului si sef executiv.

Acesta nu a oferit insa detalii legate de numarul utilizatorilor care vor putea fi remunerati sau de conditiile pe care acestia ar trebui sa le indeplineasca.

Initial YouTube a dorit sa construiasca o retea indeajuns de larga de utilizatori inainte de a incepe remunerarea acestora: “Nu am dorit sa construim un sistem care inca de la inceput sa aiba drept mobil plata.” De asemenea, a adaugat: “Credem ca am ajuns in momentul potrivit in care putem sa incepem sa platim utilizatorii si sa ramanem in acelasi timp o comunitate dedicata calitatii.”

Sistemul va lucra in asa fel incat creatorii de videoclipuri vor putea imparti veniturile cu cei care detin dreptul de autor al melodiei.

YouTube a declarat ca urmareste dezvoltarea unei tehnologii care sa permita identificarea melodiilor folosite in videoclipurile care apar pe site iar aceasta va permite autorilor sa-si revendice dreptul de autor si sa fie platiti.

Odata ce tehnologia va fi aplicata autorii melodiilor vor putea castiga din videoclipurile pe care anumite persoane le creaza in urma unei calatorii de exemplu dar care folosesc o anumita coloana sonora. Astfel ca aceste melodii vor avea sansa sa se lanseze sau sa devina mai cunoscute prin intermediul materialelor care apar pe site: “Se deschide o noua piata care de altfel nu a existat inainte.” a declarat Chad Hurley.

Hurley nu a facut insa clar cum producatorii de videoclipuri vor castiga bani din publicarea acestora pe site dar aduce in vedere posibilitatea ca cei care au dreptul de autor asupra melodiilor sa isi imparta venitul cu acestia.

Se pare ca YouTube a relansat aceasta initiativa in urma unor reprosuri pe care le-a primit din partea autorilor de melodii care apareau pe site si care nu erau recompensati in nici un fel. (atitudinea.ro)