La inceputul lunii august, s-au reluat la Bucuresti cursurile scolii de navigatie ale Yacht Clubului Regal Roman, destinate publicului larg. Aceasta este singura scoala de acest gen din Romania prin care absolventii pot intra in posesia certificatului international de competenta (ICC) pentru conducerea ambarcatiunilor cu vele si motor, tip A si tip B. Brevetul (ICC) da drept titularului sa conduca ambarcatiuni in apele interioare sau in mare libera atat in Romania cat si in Europa.
Numarul in crestere al ambarcatiunilor inregistrate in Romania, a dus la numeroase solicitari de a urma cursurile YCRR.
De asemenea, tot mai multi romani care isi petrec vacantele in locatii exotice sunt interesati sa inchirieze ambarcatiuni, cu panze sau cu motor, pe care sa le conduca singuri.
Urmand cursurile YCRR, acestia isi pot indeplini acum dorinata de a conduce un velier sau o barca cu motor fara a mai avea nevoie de un marinar "inchiriat".
Cursurile de navigatie ale Yacht Club Regal Roman sunt la a doua editie, iar datorita numeroaselor solicitari nu este exclus ca sa se organizeze si o a treia etapa pana la sfarsitul acestui an.
Durata cursurilor este de opt saptamani, numai in weekenduri, de vineri dupa amiaza pana duminica la pranz si se desfasoara in doua etape: in primele sase saptamani sunt predate cursuri teoretice la sediul YCRR din Bucuresti, iar in ultimele doua saptamani, cursantii au posibilitatea sa practice yachting si cursuri de operator radio pe ambarcatiunile YCRR, la Eforie Nord.
La sfarsitul celor opt saptamani cursantii sustin un examen practic, pe mare, cu Autoritatea Navala Romana care le elibereaza brevetul de navigator recunoscut international.
De asemenea, absolventii cursurilor pot deveni membrii ai Yacht Clubul Regal Roman, alaturandu-se astfel unor personalitati precum MS Regele Mihai I, Printul Dimitrie Sturdza, Calin-Popescu Tariceanu, Sergiu Celibidache, Adrian Sarbu, George Copos, Constantin Balaceanu-Stolnici etc
Istoria Y.C.R.R. incepe in anul 1921, odata cu infiintarea Yacht Clubului Roman, al carui scop declarat era crearea si dezvoltarea sporturilor nautice in Romania.
In 1924, Yacht Clubul Roman a dobandit personalitate juridica, iar regele Ferdinand I a devenit Comodorul Clubului; tot atunci, clubul si-a schimbat titulatura, numindu-se Yacht Club Regal Roman.
Din 1936, Y.C.R.R. devine, prin Legea de organizare a Ministerului Aerului si Marinei, reprezentantul oficial al Romaniei in competitiile nautice internationale si organismul de legatura cu organizatiile similare din strainatate.
In 1937, sediul Clubului s-a mutat de la Constanta la Bucuresti. Y.C.R.R. numara la acea data peste 200 de membri si dispunea de baze la Eforie, Mamaia si in Bucuresti, pe lacurile Herastrau si Snagov.
Dupa o serie de succese sportive pe plan international, activitatea Y.C.R.R. a fost suspendata de inceperea celui de-al doilea razboi mondial, reluandu-se abia dupa caderea comunismului in Romania.
In anul 1999, Clubul a fost reactivat din initiativa unor entuziasti, iar in anul 2002, Majestatea Sa Regele Mihai I de Romania a acceptat solicitarea Clubului de a-Si relua vechile prerogative de Comodor.
In acest moment, Clubul a revenit la vechile insemne si la denumirea de YACHT CLUB REGAL ROMAN. (YCRR)
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro