xSell – sistem informatic de vanzare bilete si rezervare locuri la trenurile de calatori

S.N.T.F.C. “C.F.R. Călători” S.A. anunţă că, sistemul informatic de emitere electronică a biletelor de călătorie va fi pus în funcţiune de săptămâna aceasta şi în staţiunile turistice de pe Valea Prahovei: Sinaia, Buşteni iar de săptămâna viitoare şi în Azuga.

Până în prezent sistemul de emitere electronică a legitimaţiilor de călătorie xSell a fost implementat în 46 de unităţi (staţii şi agenţii de voiaj) în care au fost puse în funcţiune un număr de peste 250 de posturi de vânzare, raportare şi informaţii. Dintre acestea amintim: staţiile şi agenţiile de voiaj din Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi şi Nicolina, Constanţa şi Mangalia, Braşov şi Predeal, Suceava, Oradea, Arad, Baia Mare, Brăila, Buzău, Ploieşti Sud şi Vest, Curtici.

În perioada imediat următoare urmează a fi puse în exploatare locaţiile din cadrul lotului 4 în care se vor implementa staţiile şi agenţiile din: Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Lugoj, Caransebeş, etc., precum şi toate staţiile şi agenţiile de voiaj de pe secţia Constanţa – Mangalia, iar până la sfârşitul semestrului II anul 2007 sistemul xSell va fi extins la nivelul reţelei naţionale.

Ca noutate, este de subliniat faptul că în majoritatea staţiilor de cale ferată în care s-a implementat acest sistem se emit legitimaţii de călătorie cu anticipaţie de 10 zile, chiar şi pentru trasee care nu trec prin localitatea respectivă.

Exploatarea sistemul xSell evidenţiază o serie de avantaje reale, dintre care:
• reducerea timpului mediu de emitere a unei legitimaţii de călătorie, în medie la circa 45 secunde;
• sistemul poate elibera legitimaţii de călătorie la orice tren şi clasă, de la oricare dintre posturile de lucru, în orice relaţie de transport;
• există posibilitatea vânzării de bilete cu anticipaţie, oferindu-se automat o soluţie conformă cu opţiunile clientului;
• gestiunea de casă se face automat, rapid şi fără greşeli;
• se elimină cea mai mare parte din formularele care se întocmesc la ora actuală;
• legitimaţiile de călătorie emise electronic prezintă elemente de securitate şi control care fac parte practic imposibilă falsificarea;
• stocarea şi arhivarea comodă a tuturor informaţiilor necesare;
• posibilitatea reconstituirii condiţiilor în care s-a emis o legitimaţie de călătorie;
• sistemul este conceput să funcţioneze neîntrerupt.

SNTFC „CFR Călători” SA a identificat necesitatea schimbării totale a variantei învechite de vânzare a biletelor de tren prin implementarea unui sistem de emitere electronică a legitimaţiilor de călătorie modern şi fiabil, cu posibilitatea satisfacerii celor mai diverse cerinţe ale publicului călător.

În vederea extinderii sale sistemul xSell a fost îmbunătăţit prin integrarea cerinţelor suplimentare ale SNTFC “CFR Călători” SA, care prevăd ca sistemul să permită eliberarea de legitimaţii de călătorie cu posibilitatea de rezervari de locuri la nivel naţional şi în viitor promovarea unei politici tarifare a societăţii mult mai flexibile.

Informaţii suplimentare la telefon 9521 sau pe site-ul http://www.cfr.ro/calatori/.