Weightless, cea mai relaxantă melodie din lume

Trupa Marconi Union au compus cea mai relaxantă melodie din istoria muzicii. Melodia este foarte calmă și are un tempo de 60 de bătăi pe minut, ce o face ideală pentru a se sincroniza cu bătăile inimii și undele cerebrale. Piesa are opt minute lungime, iar ca bătăile inimii să se sincronizeze cu ale acesteia, trebuie să asculți cel puțin cinci minute.

La crearea ei au colaborat cei trei membri ai trupei Marconi Union şi numeroşi specialişti în terapie de sunet, realizând o compoziţie care linişteşte şi calmează. Ulterior, oamenii de ştiinţă au selectat un grup de 40 de femei pentru a asculta melodia, acestea având ocazia să experimenteze şi o baie cu spumă relaxantă. Studiul a relevat că subiecţilor li s-a părut compoziţia muzicală mai relaxantă decât un masaj, o plimbare sau o ceaşcă cu ceai.

În timpul studiului, femeile au fost conectate la mai mulţi senzori şi li s-au pregătit o serie de jocuri contratimp pentru a le induce acestora un anumit nivel de stres. Apoi, acestora li s-au dat să asculte mai multe piese pe ritmuri diferite, timp în care li se contorizau bătăile inimii, presiunea sangvină şi ritmul în care respirau. La finalul studiului, compoziţia "Weightless" s-a dovedit a fi cu 11 procente mai relaxantă decât orice altă melodie. De aceea, cercetătorii nu le recomandă şoferilor să o asculte în timp ce sunt la volan.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro