WE’RE HERE BECAUSE WE’RE HERE TOUR 2010 BY ...

septembrie 15, 2010

O trupa ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, a cantat de multe ori in Romania: la Sibiu, Timisoara si Bucuresti; are poate cel mai solid nucleu de fani si prezinta un amestec din cele mai fine sunete atmosferice, metal, doom si progressive rock.

Titlul “We’re Here Because We’re Here” este inspirat de un cantec auzit pentru prima data in transeele Aliatilor din Primul Razboi Mondial. Interpretat pe melodia poemului traditional scotian “Auld Lang Syne”, acesta a devenit o incurajare pentru toti cei care trebuiau sa indure ororile razboiului. “Ideea din spatele acelor cuvinte si intrebarile profunde care s-au nascut aproape instantaneu ne-au impresionat pe toti. Astfel, am imprumutat aceasta sintagma pentru a reflecta spiritul si legatura care exista intre cei sase membri ai trupei.” Vincent Cavanagh – liderul formatiei.

Anathema s-a format la inceputul anilor ‘90 sub numele initial de Pagan Angel. O data cu aparitia demou-ului All Faith is Lost adopta actuala titulatura, iar in 1992 lanseaza primul EP, The Crestfallen. Albumul Serenades din 1993 ii va propulsa in playlistul MTV si pe scena mainstream de metal. Anul 1995 aduce schimbari in trupa, solistul Darren White paraseste formatia, iar locul sau va fi luat de chitaristul Vincent Cavanagh.
O data cu albumul Eternity (1996) Anathema isi modifica stilul, de la doom metal catre zona atmosferica si experimentala, cu sonoritati care amintesc de Pink Floyd sau Jeff Buckley. Noua directie a trupei se va consolida pe parcursul unor materiale ca Alternative 4 (1998), Judgement (1999) sau A Fine Day ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - WE’RE HERE BECAUSE WE’RE HERE TOUR 2010 BY ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro