Industria de beauty este în continuă dezvoltare în țara noastră, iar tinerii sunt din acest motiv foarte doritori ca să urmeze și cursuri de frizerie, nu doar de cosmetică, deoarece sunt conștienți că a se califica în astfel de meserii reprezintă oportunități reale pentru a câștiga mulți bani în viitor.
Numărul unităților de coafură a crescut în toate localitățile, dar mai există încă loc pentru altele noi, inclusiv prin exploatarea unor nișe care nu au abordate prea des, precum ar fi aceea a saloanelor de tuns pentru copii, spre exemplu.
Cererea de pe piața muncii este suficient de mare pentru ca absolvenții unui curs de frizerie să nu fie puși în primejdia de a nu-și putea găsi un job după absolvire.
Cel mai important lucru este ca ei să aleagă inteligent un centru de formare profesională cu notorietate, unde instructorii să aibă multă experiență în profesie, dar și foarte bune aptitudini de predare, pentru a putea transmite învățăceilor cunoștințe de calitate superioară.
Înainte de a deveni hairstylist, orice cursant al unui curs de frizerie-coafură trebuie mai întâi ca să își însușească perfect ABC-ul meseriei, dar să nu rămână la stadiul realizării unor tunsori simple, banale ci, la absolvire, să existe premisele unei dezvoltări pe mai departe a aptitudinilor practice, concomitent cu asimilarea unor informații teoretice la zi din acest domeniu în continuă schimbare.
O persoană care a decis că vrea să își deschidă un salon de frizerie-coafură în viitorul apropiat sau mediu, ar trebui să fie întotdeauna la curent cu noutățile ce apar.
Asta în afară de atenția ce trebuie acordată dezvoltării aptitudinilor native absolut necesare în meserie: sociabilitate, curajul în a încerca lucruri noi, capabilitatea de a lua decizii rapid și de a găsi abordări originale provocărilor zilnice profesionale, optimism debordant, talent artistic.
Un stilist din branșa frizerie-coafură este un creator de frumusețe, dar pentru a realiza asta datele înnăscute nu sunt suficiente. Este nevoie de multă muncă, de urmarea unor cursuri de perfecționare în țară și străinătate, chiar de participarea la anumite concursuri, gale de prezentare.
Veniturile sunt direct proporționale cu talentul, măiestria, personalitatea stilistului, cu nivelul de experiență dobândit.
Un hairstylist nu este cineva care se ocupă doar de tăiat și aranjat părul clienților în stil clasic sau modern. Știe multe lucruri inclusiv despre colorarea părului cu cele mai bune produse profesionale, despre modurile de îngrijire corectă a părului vopsit sau nu, destăinuie multe dintre secretele sănătății și frumuseții părului clientelei sale, fidelizând-o astfel.
Această profesie poate fi ideală atât pentru un absolvent de liceu, dar și pentru o persoană matură, chiar de 40 – 50 de ani, care vrea să își schimbe meseria.
Există și lucruri mai puțin plăcute în a lucra în acest domeniu, de care ar trebui să se țină seama:
- e o meserie unde trebuie să stai multe ore în picioare, ceea ce conduce la umflarea acestora și chiar la varice;
- pot apare alergii din cauza părului tăiat de mici dimensiuni, dar și de la produsele cosmetice folosite (vopsele de păr, fixative, lacuri, geluri, măști de păr, șampoane, balsamuri etc.);
- se declanșează dureri ale mâinilor, ca urmare a utilizării frecventă a unor aparate specifice relativ grele: uscătoare de păr, plăci, ondulatoare etc.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Vrei să fii hairstylist? Începe prin a urma un curs de frizerie acreditat!
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro