Votul în Senat pentru adoptarea legii carantinei, amânat

iulie 11, 2020

Votul în plenul Senatului pe proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost amânat pentru luni, informează Mediafax.

Amânarea a fost făcută la solicitarea PSD pentru luni dimineața, la ora 9.30.

Senatorii au avut sâmbătă pe ordinea de zi dezbaterea proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Proiectul de lege a fost adoptat joi de Camera Deputaților, iar Senatul urma să dea, sâmbătă, votul final.

 

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, luni, de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, luni, că în proiectul de lege adoptat de Guvernul se redefinesc „carantina” și „izolarea”, el precizând că prima este destinată persoanelor sănătoase, iar cea de-a doua, celor infectate.

Premierul Ludovic Orban a replicat, sâmbătă, că amânarea adoptării acestei legi, crește cu „fiecare zi în care nu este adoptată” riscul de răspândire a noului coronavirus. El a mai precizat că legea reprezintă un instrument „vital” pentru buna gestionare a pandemiei.

„Nu pot să înțeleg de ce PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună în pericol și să nu ia aceste decizii vitale pentru viața românilor”, a spus, sâmbătă, premierul Orban.

El a mai precizat că Guvernul a fost reprezentat la dezbateri și că el nu a fost chemat, însă ar fi răspuns pozitiv unei astfel de solicitări.

„Oriunde sunt chemat mă prezint. M-aș fi dus oricând și acum mă duc oricând. Astea sunt declarații politice, nu a existat niciun demers oficial. Nu ne putem substitui Parlamentului, depinde de Parlament adoptarea acestei legi. Că este bună sau rea, ea este necesară. Sunt la capătul răbdării”, a declarat Ludovic Orban.

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro