Volkswagen Caddy Maxi lansat pe platourile de filmare!

Volkswagen Autovehicule Comerciale lanseaza in Romania noul model Volkswagen Caddy Maxi, prezentat pentru prima oara in luna septembrie 2007, la IAA in Frankfurt. Astfel, compania isi completeaza oferta printr-un vehicul comercial pozitionat intre furgonul de oras si Transporter-ul situat in segmentul B.

Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi Caddy Maxi cu o motorizare pe benzina si doua pe motorina. Cel pe benzina detine o putere de 75kW/102CP. Motoarele TDI sunt caracterizate prin consum redus si putere marita. O noua motorizare introdusa pe piata este cea de 2.0 l TDI cu o putere de 103kW/140CP. Prima motorizare Diesel este cea consacrata de 1.9 l TDI cu 77kW/105CP, disponibila optional cu cutie automata de viteze DSG.
Noul Caddy Maxi ajunge la o lungime totala de 4.875 mm, fiind unul dintre cele mai mari modele din clasa vehiculelor comerciale compacte. La un ampatament de 3002 mm, beneficiaza de un volum de incarcare de pana la 4.2 m, o sarcina utila de 800 kg., o sarcina de tractare de 1.500 kg. si o lungime a suprafetei de incarcare de pana la 2.250 mm.

Noul model Volkswagen Caddy Maxi se comercializeaza in 3 versiuni:
•Caddy Maxi Furgon
Cu noul Caddy Maxi Furgon, Volkswagen Autovehicule Comerciale face legatura intre furgonul de oras si modelul Transporter situat in segmentul B. Sarcina utila de 800 de kilograme si un volum de incarcare de 4.200 litri amintesc de legendarul model Bulli, stramosul Transporter-ului. Pe de alta parte, puterea de 103 kW (140 CP) si un cuplu maxim de 320 Nm reprezinta efectele dotarii cu tehnologia moderna diesel.
•Caddy Maxi Kombi
Cu o usa culisanta pentru spatiul pasagerilor, Kombi reprezinta versiunea de baza a autovehiculelor din clasa monovolum. Cele cinci scaune din dotarea standard pot fi completate optional cu inca doua locuri care alcatuiesc cel de-al treilea rand de scaune.
•Caddy Maxi Life
Cu noul Caddy Maxi Life, Volkswagen Autovehicule Comerciale intra deja in segmentul clasic al autovehiculelor monovolum. Varianta Caddy Maxi Life constituie puntea de legatura, in cadrul segmentului de autovehicule monovolum de mari dimensiuni, intre Caddy Life (varianta compacta) si Multivan sau Caravelle (maxi van). Caddy Maxi Life imbina calitatile unui autovehicul pentru transport de mici dimensiuni si versatilitatea unui monovolum.

Caddy Maxi Furgon
A fost creat special pentru toti comerciantii, serviciile de curierat si furnizorii de servicii care au nevoie, in principal, de un volum foarte mare de incarcare. Lungimea acestuia a crescut cu 47 centimetri fata de varianta de dimensiuni mai mici ale aceleiasi game. Aceasta crestere este distribuita astfel: 151 de milimetri in plus in consola spate a autovehiculului si spatiu mai mare cu 319 milimetri intre usile laterale culisante si puntea din spate. Ampatamentul masoara 3002 milimetri. Dotarea standard include lampi de ceata, geamuri care reflecta caldura si usa culisanta din partea dreapta spate care, cu o latime de 700 milimetri, permite incarcarea si descarcarea confortabila a autovehiculului. In dotarea standard, Caddy Maxi Furgon este echipat cu 2 usi batante asimetrice in partea din spate.
Dispunand de un volum de incarcare de 4.200 litri, Caddy Maxi este unul dintre cele mai mari modele din clasa autovehiculelor de transport compacte, de mici dimensiuni. In plus, sarcina utila de 800 de kilograme si un compartiment de incarcare cu o lungime de 2.250 de milimetri, in functie de modul de configurare a habitaclului (3.070 mm cu impartire variabila), stabilesc noi recorduri in cadrul acestui segment de autovehicule. In spatele scaunelor soferului si al pasagerului din fata exista un perete despartitor solid. Acesta poate fi complet sau prevazut cu o fereastra in partea superioara a campului vizual. Sarcina maxima suportata de plafonul autovehiculului este de 100 de kilograme. De asemenea, in functie de varianta de motorizare, Caddy Maxi poate tracta remorci cu o greutate de pana la 1.500 de kilograme.
Scaunul soferului poate fi reglat pe inaltime. De asemenea, pentru o vizualizare optima a panoului de instrumente si pentru manevrarea in siguranta a autovehiculului, volanul poate fi reglat standard, atat pe inaltime, cat si pe adancime. In plus, Caddy Maxi Furgon impresioneaza printr-un concept de depozitare inteligent. Galeria de mari dimensiuni de pe plafon, deasupra parbrizului, ofera spatiu de depozitare suplimentar. In consola centrala si capitonajul portierelor exista mai multe compartimente de depozitare si suporturi pentru pahare. In capitonajul portierelor din fata puteti depozita, de asemenea, sticle de 1,5 litri fara ca acestea sa se rastoarne. Ca dotari optionale, puteti alege sistemul de climatizare Climatronic, functia de incalzire a scaunelor si sistemul de navigatie cu ecran color de mari dimensiuni.
Modelul Caddy Maxi dispune de trei variante de motorizare. Motorul pe benzina de 1,6 litri dezvolta o putere de 75 kW (102 CP). Cuplul maxim atinge 148 Nm (la turatii mai mari de 3800 rpm). Cele doua motoare diesel TDI dezvolta mai multa putere si sunt deosebit de economice. Primul model diesel este ca de obicei deja celebrul motor 1.9 TDI care dezvolta o putere de 77 kW (105 CP), permitand autovehiculului Caddy Maxi sa atinga 100 km/h in 13,3 secunde.
Cel mai puternic motor din dotarea modelului Caddy Maxi este cel de 2,0 litri TDI care dezvolta o putere de 103 kW (140 CP); acesta genereaza un cuplu maxim de 320 Nm la turatii de peste 2.500 rpm si este recomandat ca propulsor de putere superioara chiar si la un volum maxim de incarcare a autovehiculului. Motorul 2.0 TDI permite accelerarea autovehiculului Caddy Maxi de la 0 la 100 km/h in numai 10,5 secunde. Viteza maxima a autovehiculului este de 186 km/h. Utilizarea unui filtru de particule diesel este obligatorie.
Temperamentul modelului Caddy Maxi este controlat in situatii critice de numeroase sisteme de siguranta, precum ABS, TCS (sistemul de control al tractiunii) si EBC (sistemul de control al franei de motor). Acestea intervin, daca este necesar, in activitatea sistemului de franare si de gestionare a motorului actionand direct asupra problemei aparute. Ca dotare optionala, programul ESP (programul electronic de stabilitate) poate fi comandat impreuna cu sistemul de stabilizare a remorcii (la variantele cu remorca). Pe langa transmisia cu cinci trepte de viteza din dotarea standard, motorul diesel de 1,9 litri poate fi prevazut optional cu o cutie de viteze automata (DSG). Motorul diesel de 2,0 litri este prevazut standard cu o transmisie cu sase trepte de viteza. Datorita interactiunii optime a componentelor acesteia, treptele de viteza pot fi schimbate foarte rapid, obtinand in acelasi timp cel mai inalt nivel de confort.

Caddy Maxi Kombi
Aceasta versiune este mai lunga cu 47 centimetri fata de varianta de dimensiuni mai mici din aceeasi gama. Aceasta crestere este distribuita astfel: 151 de milimetri in plus in consola din partea din spate a autovehiculului si spatiu mai mare cu 319 milimetri intre usile culisante si puntea din spate. Ampatamentul masoara 3002 milimetri. Dotarea standard include lampi de ceata, geamuri atermice si usa culisanta din partea dreapta spate care, cu o latime de 700 milimetri, permite accesul facil al pasagerilor in masina. Optional, modelul Caddy Maxi poate fi comandat cu doua usi batante, in dotarea standard vehiculul fiind echipat cu hayon.
Chiar si la utilizarea celor 5 scaune din dotarea standard, mai ramane un spatiu de incarcare de 1650 litri la jumatatea inaltimii fata de partea superioara a spatarului scaunelor. Pentru extinderea acestui spatiu, bancheta se poate plia si rabata fractionat 1/3 si 2/3. Astfel, volumul maxim de incarcare (inaltimea plafonului) creste pana la 3.950 litri. Sarcina utila maxima depinde de varianta de motorizare si de nivelul de echipare; acelasi lucru este valabil si pentru sarcina remorcii care poate atinge maxim 1.500 de kilograme. Sarcina maxima suportata de plafonul modelului Caddy Maxi Kombi este de 100 de kilograme.

Scaunul soferului poate fi reglat pe inaltime. De asemenea, pentru o vizualizare optima a panoului de instrumente si pentru manevrarea in siguranta a autovehiculului, volanul poate fi reglat standard, atat pe inaltime, cat si in adancime. In plus, Caddy Maxi Kombi impresioneaza printr-un concept de idepozitare inteligent. Galeria de mari dimensiuni de pe plafon, deasupra parbrizului, ofera spatiu de depozitare suplimentar. In consola centrala si capitonajul portierelor exista mai multe compartimente de depozitare si suporturi pentru pahare. In capitonajul portierelor din fata puteti depozita si sticle de 1,5 litri fara ca acestea sa se rastoarne. Ca dotari optionale, puteti alege sistemul de climatizare Climatronic, functia de incalzire a scaunelor si sistemul de navigatie cu ecran color de mari dimensiuni.
Modelul Caddy Maxi dispune de trei variante de motorizare. Motorul pe benzina de 1,6 litri dezvolta o putere de 75 kW (102 CP). Cuplul maxim atinge 148 Nm (la turatii mai mari de 3800 rpm). Cele doua motoare diesel TDI dezvolta mai multa putere si sunt deosebit de economice. Primul model diesel este ca de obicei deja celebrul motor 1.9 TDI care dezvolta o putere de 77 kW (105 CP), permitand autovehiculului Caddy Maxi sa atinga 100 km/h in 13,3 secunde. Cel mai puternic motor din dotarea modelului Caddy Maxi este cel de 2,0 litri TDI care dezvolta o putere de 103 kW (140 CP); acesta genereaza un cuplu maxim de 320 Nm la turatii de peste 2.500 rpm si este recomandat ca propulsor de putere superioara chiar si la un volum maxim de incarcare a autovehiculului. Motorul 2.0 TDI permite accelerarea autovehiculului Caddy Maxi de la 0 la 100 km/h in numai 10,5 secunde. Viteza maxima a autovehiculului este de 186 km/h. Utilizarea unui filtru de particule diesel este obligatorie.
Temperamentul modelului Caddy Maxi este controlat in situatii critice de numeroase sisteme de siguranta precum ABS, TCS (sistemul de control al tractiunii) si EBC (sistemul de control al franei de motor). Acestea intervin, daca este necesar, in activitatea sistemului de franare si de gestionare a motorului actionand direct asupra problemei aparute. Ca dotare optionala, programul ESP (programul electronic de stabilitate) poate fi comandat impreuna cu sistemul de stabilizare a remorcii (la variantele cu remorca). Pe langa transmisia cu cinci trepte de viteza din dotarea standard, motorul diesel de 1,9 litri poate fi prevazut optional cu o cutie de viteze cu dubla ambreiere (DSG). Datorita interactiunii optime a componentelor acesteia, treptele de viteza pot fi schimbate foarte rapid, obtinand in acelasi timp cel mai inalt nivel de confort. Motorul diesel de 2,0 litri este prevazut standard cu o cutie de viteze manuala.

Caddy Maxi Life
Si Caddy Maxi Life are o lungime cu 47 centimetri mai mare fata de varianta de dimensiuni mai mici din aceeasi gama. Aceasta crestere este distribuita astfel: 151 de milimetri in plus in consola din partea din spate a autovehiculului si spatiu mai mare cu 319 milimetri intre usile culisante si puntea din spate. Ampatamentul masoara 3002 milimetri. Prevazut cu sapte scaune confortabile, Caddy Maxi Life ofera suficient spatiu pentru intreaga familie, inclusiv bunicii sau socrii. Primele doua randuri de scaune impresioneaza prin spatiul pentru picioare generos si pozitiile de sedere confortabile. Calatoria intr-un autovehicul Caddy Maxi Life este asemanatoare cu vizionarea unui film intr-o sala de cinema: fiecare rand de scaune se afla la un nivel mai ridicat decat cel din fata, lucru care ii va incanta in special pe copii. De asemenea, usile laterale culisante cu o latime de 700 mm si o inaltime de 1.108 mm faciliteaza accesul.
La ocuparea tuturor celor sapte scaune din dotarea standard, mai ramane un spatiu pentru bagaje de 380 litri disponibil sub raftul din spate. Pentru extinderea acestui spatiu, scaunele din spatele soferului se pot plia si rabata fractionat 1/3 si 2/3, iar cel de-al treilea rand de scaune poate fi usor indepartat rotindu-l de cateva ori. Astfel, cu numai 5 scaune, spatiul maxim de incarcare creste pana la 1.350 litri. Dupa indepartarea celui de-al treilea rand de scaune si rabatarea celui de-al doilea, volumul de incarcare maxim (pana la plafon) poate ajunge la 3.700 litri. Sarcina utila maxima depinde de varianta de motorizare si de nivelul de echipare; acelasi lucru este valabil si pentru sarcina remorcii care poate atinge maxim 1.500 de kilograme.
Interiorul autovehiculului Caddy Maxi Life este prevazut cu materiale de inalta calitate, elegante, cu un pachet complet de ornamente si diferite spatii de depozitare. Scaunul soferului poate fi reglat pe inaltime. De asemenea, pentru o vizualizare optima a panoului de instrumente si pentru manevrarea in siguranta a autovehiculului, volanul poate fi reglat standard, atat pe inaltime, cat si in adancime. In plus, Caddy Maxi Life impresioneaza printr-un concept de depozitare inteligent.
La baza scaunului soferului exista un sertar spatios, iar galeria de mari dimensiuni de pe plafon, situata deasupra parbrizului, ofera spatiu de depozitare suplimentar. In consola centrala si capitonajul portierelor exista mai multe compartimente de depozitare si suporturi pentru pahare. In capitonajul portierelor din fata puteti depozita si sticle de 1 litru fara ca acestea sa se rastoarne. Ca dotari optionale, puteti alege sistemul de climatizare Climatronic, functia de incalzire a scaunelor si sistemul de navigatie cu ecran color de mari dimensiuni.
Sistemul de radio-navigatie RNS 510 poate fi comandat prin intermediul unui ecran tactil. Mai mult, butoanele suplimentare sprijina acest concept ergonomic. Sistemul calculeaza foarte rapid diverse trasee si afiseaza sectiuni ale hartii in format 16:9.
Pe hard-drive-ul incorporat cu o capacitate de 30 GB, puteti stoca datele de navigatie si, de asemenea, fisierele audio (MP3 / WMA). Ecranul afiseaza, de asemenea, imagini 3D ale hartii, precum si fotografii si fisiere video. In plus, noul RNS 510 poate afisa date topografice de pe harta. DVD drive-ul permite redarea formatelor "audio", precum MP3 si WMA (windows media audio), dar si a filmelor (numai atunci cand autovehiculul este stationar). De asemenea, fanta din fata dispozitivului destinat cardurilor de memorie SD permite redarea datelor in format "audio".
Modelul Caddy Maxi Life dispune de trei variante de motorizare. Motorul pe benzina de 1,6 litri dezvolta o putere de 75 kW (102 CP). Cuplul maxim atinge 148 Nm (la turatii mai mari de 3800 rpm). Cele doua motoare diesel TDI dezvolta mai multa putere si sunt deosebit de economice. Primul model diesel este ca de obicei deja celebrul motor 1.9 TDI care dezvolta o putere de 77 kW (105 CP), permitand autovehiculului Caddy Maxi Life sa atinga 100 km/h in 13,3 secunde. Cel mai puternic motor din dotarea modelului Caddy Maxi Life este cel de 2,0 litri TDI care dezvolta o putere de 103 kW (140 CP); acesta genereaza un cuplu maxim de 320 Nm la turatii de peste 2.500 rpm si este recomandat ca propulsor de putere superioara chiar si la un volum maxim de incarcare a autovehiculului. Motorul 2.0 TDI permite accelerarea autovehiculului Caddy Maxi Life de la 0 la 100 km/h in numai 10,5 secunde. Viteza maxima a autovehiculului este de 186 km/h. Utilizarea unui filtru de particule diesel este obligatorie.
Temperamentul modelului Caddy Maxi Life este controlat in situatii critice de numeroase sisteme de siguranta precum ABS, TCS (sistemul de control al tractiunii) si EBC (sistemul de control al franei de motor). Acestea intervin, daca este necesar, in activitatea sistemului de franare si de gestionare a motorului actionand direct asupra problemei aparute. Ca dotare optionala, programul ESP (programul electronic de stabilitate) poate fi comandat impreuna cu sistemul de stabilizare a remorcii (la variantele cu remorca).
Pe langa transmisia cu cinci trepte de viteza din dotarea standard, motorul diesel de 1,9 litri poate fi prevazut optional cu o cutie de viteze automata (DSG). Datorita interactiunii optime a componentelor acesteia, treptele de viteza pot fi schimbate foarte rapid, obtinand in acelasi timp cel mai inalt nivel de confort pentru o transmisie automata. Motorul diesel de 2,0 litri este prevazut standard cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte. Desigur, autovehiculul este prevazut in dotarea standard cu airbag pentru sofer si pasagerul din dreapta, precum si cu airbaguri laterale.
Sarcina maxima plafon/greutate remorca: Furgon 100 kg/80 kg; Kombi 100 kg/75 kg.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro