Volkswagen a lansat Tiguan in Romania!

Volkswagen a lansat oficial in Romania noul SUV Tiguan, ultimul model ce completeaza gama Volkswagen. Evenimentul a avut loc la Poiana Brasov, pe 17-18 ianuarie 2008, sub forma unui drive-test de amploare. Protagonistele au fost 50 de modele Tiguan, conduse pe un traseu special amenajat off-road, de catre reprezentantii presei centrale. Tiguan a primit recent calificativul de siguranta de 5 stele la testele de impact, in urma testelor efectuate de organizatia independenta EuroNCAP.Noul Tiguan atinge toate simturile in mod egal, pentru ca in el se unesc o multitudine de detalii neobisnuite intr-o imagine generala de putere si eleganta. Design-ul extravagant al farurilor Bi-Xenon fascineaza de la prima vedere. Acestea nu arata doar elegant, ci sunt si foarte practice, permitand iluminarea optima a soselei - multumita AFS - chiar si in viraje. Pe langa design-ul foarte expresiv si confortul neobisnuit, Tiguan ofera si o functionalitate deosebita: numeroase posibilitati de depozitare in plafon, portiere si sub scaune.
Acest \''frate mai mic\'' al modelului Touareg poate fi recomandat tuturor soferilor ce sunt atrasi de aspectul vizual si flexibilitatea unui SUV, dar doresc un nivel superior de confort, agilitate si variabilitate. Trenul de rulare al acestui autovehicul stabileste noi standarde in domeniul segmentului SUV, deoarece masina are o tinuta de drum extrem de dinamica si de sigura. In prezent, motoarele TDI, complet noi si foarte silentioase, respecta deja standardul Euro 5, care va intra in vigoare abia in 2009. Optional, Tiguan poate fi parcat aproape automat, in jungla urbana, cu ajutorul sistemului Park Assist. Pe de alta parte, pe langa carosabil, ultima generatie de sisteme de radio-navigatie (RNS 510) ii poarta pe ocupantii autovehiculului inapoi spre lumea civilizata utilizand functia off-road. In acelasi timp, cu un spatiu de incarcare maxim de 1.510 litri, Tiguan prezinta si unele calitati de van. Sarcina tractabila de 2.500 de kilograme confera, de asemenea, valoarea cea mai buna din segmentul Tiguan-ului.Liniile de echipare Trend&Fun si Sport&Style ofera calitati in domeniul inteligentei si al agilitatii in orice situatie
Tiguan este disponibil in Romania in liniile de echipare Trend&Fun, Sport&Style si Track&Field, in doua versiuni de caroserie.
Versiunile Trend&Fun si Sport&Style au fost proiectate special pentru utilizare on-road.
Tinuta lor de drum agila, sigura si foarte confortabila este egala cu cea a unui autoturism. In acelasi timp, aceste versiuni ale autovehiculului Tiguan fac fata cu succes conducerii pe teren accidentat sau sarcinilor de tractare. Traseele pe teren accidentat cu adevarat dificile sunt lasate in seama variantei Track&Field.
Track&Field pentru utilizare solicitanta pe teren accidentat
Versiunea Tiguan Track&Field a fost proiectata special pentru utilizare off-road. Diferita de versiunile Trend&Fun si Sport&Style, aceasta versiune destinata aventurii are un unghi de atac mai pronuntat (28 in loc de 18 grade; unghiul maxim la care autovehiculul nu atinge terenul cu partea frontala). In dotarea standard a versiunii Tiguan Track&Field intra, de asemenea, o optiune pentru teren accidentat care activeaza o intreaga armata de sisteme de asistare, pentru a conferi siguranta deplasarilor pe teren accidentat.Primul SUV din lume in a carui dotare intra motoare cu turbocompresie
Tiguan este primul SUV din lume disponibil in versiuni de motorizare cu turbocompresie. Avantajul turbocompresiei: mai multa putere, consum redus si nivel redus al emisiilor de noxe. Motoarele pe benzina: vor fi disponibile trei motoare TSI noi - motoare cu injectie directa cu turbocompresie sau cu turbocompresie si supraalimentare. Cei patru cilindri furnizeaza 110 kW / 150 CP, 125 kW / 170 CP si 147 kW / 200 CP. Motoarele diesel: este utilizata o generatie complet reproiectata de motoare cu patru cilindri cu injectie common rail, sensibil mai silentioase. Cele doua motoare TDI furnizeaza 103 kW / 140 CP si 125 kW / 170 CP si se incadreaza cu brio in cerintele standardului de emisii Euro 5.Tractiunea integrala permanenta 4MOTION si doua cutii de viteze cu sase trepte
Tractiunea integrala permanenta este absolut esentiala la deplasarea pe teren accidentat. Pe carosabil, un sistem de tractiune integrala inteligent amelioreaza siguranta activa. La modelul Tiguan, este utilizata cea mai recenta generatie de tractiune integrala 4MOTION. Aceasta este controlata de transmisii cu sase trepte manuale sau, optional, automate. Ambele transmisii satisfac cerintele speciale pentru deplasare pe teren accidentat.
De exemplu, transmisia manuala poate fi actionata la o turatie a motorului de 1.000 rpm sau la o viteza a autovehiculului de doar 6,69 km/h; aceasta facilitate echivaleaza practic cu treapta pentru deplasare lenta a unui reductor. Transmisia automata ofera posibilitatea de pre-selectare a treptei maxime; in regim de deplasare off-road, aceasta functie prevenind comutarea in treapta imediat superioara.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro