Vizita oficiala a ministrului afacerilor externe, Titus Corlatean, la Haga

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, efectueaza in perioada 11-12 februarie, o vizita oficiala la Haga, cu prilejul careia va avea convorbiri cu omologul sau Frans Timmermans, cu ministrul pentru migratie Fred Teeven, cu membri ai Comisiilor de Afaceri Europene din Parlamentul olandez, reprezentanti ai comunitatii de afaceri si lideri ai partidelor politice din Olanda.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, va sustine o alocutiune la Institutul de Relatii Internationale Clingendael din Haga.

Vizita ministrului afacerilor externe la Haga se inscrie in demersurile politico-diplomatice menite sa diversifice si sa aprofundeze relatiile bilaterale romano-olandeze si sa promoveze temele de interes pentru Romania aflate pe agenda europeana si internationala. In cadrul intalnirilor pe care le va avea cu demnitari olandezi, seful diplomatiei romane va aborda, pe langa temele de actualitate ale agendei bilaterale, europene si internationale si subiectul aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Totodata, in marja vizitei la Haga, ministrul Titus Corlatean va acorda o serie de interviuri pentru cotidiene olandeze de prestigiu.