Vitamina D administrata in perioada de sarcina scade riscul de imbolnavire de diabet a viitorului prunc, conform Professional Association of Gynaecologists din Germania, ne informeaza earthtimes.org.
“Ultimele studii arata ca vitamina D poate ajuta in intarirea sistemul imunitar, oferind un mediu care lupta mai acerb cu boli ca diabetul sau problemele legate de tiroida.” a declarat unul dintre reprezentantii asociatiei.
Acest semnal de alarma este important deoarece femeile insarcinate au in general un deficient de vitamina D pe parcursul perioadei in care fatul se dezvolta.
Astfel, femeile gravide ar trebui sa consume mai multe alimente bogate in vitamina D cum sunt pestele gras-somonul sau tonul sunt oferite drept exemplu. De asemenea, laptele si ouale contin un nivel ridicat de vitamina D.
Dar, vitamina D poate fi obtinuta simplu de la soare. “Femeile insarcinate ar trebui sa se asigure ca se expun suficient la soare pentru a creste productia de vitamina D” a declarat acelasi reprezentant. Totodata, trebuie avut grija caci in timpul sarcinii pielea devine mult mai sensibila ceea ce inseamna ca nici o expunere exagerata nu este benefica.
Si excesul de vitamina D pare sa aiba urmari negative. Printre acestea se numara ameteala, starea de voma si in cel mai rau caz, batai neregulate ale inimii.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro