Adaugandu-se evidentei conform careia o cantitate mica de vin rosu face bine inimii, un nou studiu sugereaza ca femeile care consuma cantitati moderate de vin rosu, ar putea putea sa aiba o inflamatie mai redusa in vasele de sange.
Cercetatorii spanioli au gasit ca dupa patru saptamani de baut doua pahare de vin rosu pe zi, femeile au un nivel mai scazut al anumitor substante inflamatorii in sange.
Rezultatele, prezentate in American Journal of Clinical Nutrition, dezvaluie un mecanism prin care vinul-si in particular cel rosu-poate proteja inima.
Numeroase studii au demonstrat ca bautorii de vin tind sa dezvolte un procent mai scazut de boli de inima decat cei care nu consuma vin.
In cadrul studiului, cercetatorii s-au concentrat pe efectele potentiale ale vinului asupra inflamatiei. 35 de femei sanatoase au consumat in mod regulat cantitati diferite de vin. Fiecare femeie a petrecut patru saptamani de dieta fara vin, urmate de patru saptamani de dieta care continea un pahar de vin cu pranz si cina. Acelasi program a fost urmat si cu vin alb.
In ansamblu, rezultatele au relevat ca nivelul colesterolului bun a crescut dupa numai 4 saptamani in care subiectii au consumat vin in timp ce numarul substantelor inflamatorii in vasele de sange a scazut.
Vinul rosu a avut un efect mult mai puternic decat vinul alb. Beneficiile mai accentuate ale vinului rosu sunt legate de concentratia crescuta de polifenoli, conform cercetatorilor.
Polifenolii sunt componente ale plantelor care actioneaza ca si antioxidanti si pot ajuta la reducerea inflamatiilor.
“Asa ca o persoana care bea in mod regulat aceasta cantitate de vin, ar trebui sa isi mentina obiceiul.” a declarat coordonatorul studiului.
Sursa: www.health24.com
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro