Pe toti cei care vor sa respecte traditia de Craciun, Complex Hotelier Eden ii invita sa taie porcul impreuna si sa se bucure de pomana porcului. Iar cum masa traditionala de Craciun este patrimoniu romanesc, luati cu voi intreaga familie si veniti cu mic cu mare la Predeal sa va bucurati de traditiile de Sarbatori!
Taiatul porcului, o traditie la care romanii nu renunta
Nu sunt Sarbatori mai frumoase pe acest pamant romanesc ca cele ale Craciunului. Una dintre acele traditii la care romanii nu au renuntat cu nici un chip este taiatul porcului.
In Ajun, pe 24 Decembrie 2012, in curtea Complexului Hotelier Eden, toti invitatii vor participa la acest obicei specific romanesc. Iar ca sa nu simta frigul de afara, gazdele vor pregati tuica pentru barbati, vin fiert pentru femei si covrigi pentru cei mici.
Pomana porcului, obicei din strabuni
Dupa terminarea taierii, sortarii, prepararii specialitatilor din carnea de porc, gazdele vor invita participantii la masa. Obicei din strabuni, Pomana porcului este denumirea pe care o poarta masa de multumire pentru ajutorul primit la taierea porcului si este oferita dupa terminarea treburilor de catre gazda.
Toti oaspetii Complexului Hotelier Eden se vor bucura de felul de mancare traditional numit “Pomana porculuiâ€. Totul va fi stropit din plin cu tuica traditionala si vin de casa!! In mod traditional, masa se va aseza afara, dupa spalarea si curatarea tuturor urmelor sacrificiului sau ale procesului de preparare a carnatilor, caltabosilor, tobei, etc.
In timp ce oaspetii petrec, maestrul bucatar impreuna cu ajutoarele sale se vor grabi sa termine pana-n noapte carnatii, caltabosii, toba si alte preparate care vor face deliciul mesei sarbatoririi Nasterii Domnului!
Masa traditionala de Craciun, patrimoniu romanesc
In aceasta zi sfanta a nasterii Mantuitorului, nu lipsesc de pe masa romanului preparate din carne de porc. Bucataria romaneasca, mostenire mandra, face parte din ceea ce Nicolae Iorga numea pentru poporul romanesc „un patrimoniu de datine, de istorie traita care face originalitatea lui†deci dreptul lui la viata si indreptarul lui de neclintit.
Daca te vei hotari sa profiti de oferta Craciun la munte si sa petreci Craciunul la Complexul Hotelier Eden din Predeal te vei bucura de un meniu festiv de Craciun, traditional romanesc: toba, lebar, caltabos, carnati, sorici, jumari, slaninuta, burduf, piftie, sarmalute speciale cu afumatura, muraturi din camara gospodarului, cozonac pregatit special, umplut cu nuca si mac si prajituri de casa.
Traditii transmise din generatie in generatie
Taierea porcului este un obicei specific numai tarii noastre si este traditie transmisa din generatie in generatie, ce isi are originea la vechile comunitati arhaice. Daca locuiti la oras iar copiii vostri nu cunosc multe datini existente in tara noastra referitoare la taierea porcului, luati-i cu voi la Complex Hotelier Eden, mai ales ca toti copiii pana la 8 ani beneficiaza de loc gratuit, iar cei intre 8 si 14 ani beneficiaza de reducere!
Si asta nu e tot: cei mici se vor bucura de petrecerea cu craciunite, reni si Craiasa Zapezilor, in timp ce Mos Craciun va aduce cadouri pentru toti copiii cuminti.
Daca nu ai cumparat inca porcul sau nu ai timp sa il pregatesti, rezerva un loc la Complex Hotelier Eden din Predeal si bucura-te de traditii!
Anul acesta lasa grijile deoparte, alege cele mai bune oferte de Craciun si oferte Revelion la Predeal si petrece Sarbatorile de iarna in stil romanesc! Intra acum pe www.edenhotel.ro si vezi oferta Craciun 2012 Predeal si Revelion 2013 Predeal!!
» Preluat de pe LivePr.ro - Vino sa taiem porcul impreuna de Craciun la ...
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro