Viena – feerica iarna eleganta vara

Daca ati epuizat destinatiile de vacanta care la care puteti ajunge cu masina, Bulgaria, Grecia sau Turcia, si simtiti nevoia de ceva mai elegant dar totusi destul de aproape de casa, puteti incerca Austria in perioada verii. In cateva ore, cu un transfer aeroport Otopeni rapid de la Global Auto Travel puteti ajunge la Viena, orasul muzicii, al frumosului si al elegantei clasice.
Desi toata lumea merge in Austria pentru ski pe perioada iernii, vara in tinuturile muntoase ale Austriei poate fi la fel de reconfortanta si de placuta. Viena se transforma total in perioada verii. Localnicii pleaca spre alte locuri de vacanta iar orasul ramane al turistilor. Viata culturala a orasului se muta la propriu in strada. Spectacolele stradale se tripleaza, orasul se umple de flori si de vanzatori italieni de inghetata. Atmosfera vieneza de vara nu trebuie ratata doar pentru ca trebuie sa apelati la un transport aeroport si sa stati la rand la bagaje.
La Viena se poate ajunge si cu masina proprie daca aveti norocul si locuiti in partea de vest a tarii. Oriunde ati locui, nu conteaza, daca doriti sa vedeti si altceva inafara de plaje, nisip, piscine si hoteluri, incercati Austria.
Arhitectura este absolut fascinanta, parcurile sunt incantatoare iar spectacolele se tin lant atat in sezon cat si in extrasezon. Opera, balet, muzica clasica dar si contemporana puteti intalni la tot pasul, chiar in strada, daca alegeti sa mergeti la pas prin Viena pe perioada verii.
E foarte adevarat ca zapada schimba cu totul atmosfera orasului si ca Viena este feerica iarna. Dar, cei care vin aici pe perioada verii au parte de peisaje frumoase, de ceva mai multa racoare, de multa multa istorie si de si mai multa inghetata. Chiar si numai un weekend in Viena va poate potoli setea de frumos, elegant si deosebit.


» Preluat de pe LivePr.ro
Viena – feerica iarna eleganta vara