Video: Dispozitivul care poate controla visele

ianuarie 24, 2014

O companie din California pretinde ca a inventat un dispozitiv capabil sa controleze visele. Bandana Aurora, de la iWinks, emite sunete si lumini speciale in timpul fazei REM a somnului astfel incat purtatorul sa fie constient ca viseaza chiar daca nu se trezeste din somn.

Conforma creatorilor dispozitivului acesta va permite purtatorilor sa isi controleze subconstientul si sa influenteze cursul viselor. Ideea pare sa fi starnit curiozitatea investitorilor care au „pariat” deja peste 230.000 USD pe succesul acestui concept.

Primele unitati din acest dispozitiv vor fi livrate incepand cu luna iunie, iar costul pentru o bandana Aurora va fi de aproximativ 170 USD.

Dispozitivul stie atunci cand apar visele deoarece monitorizeaza activitate cerebrala si miscarea ochilor. De asemenea, monitorizeaza si miscarile corpului prin senzorii pe care ii are incorporati. Cand acesti senzori detecteaza inceperea unui vis se declanseaza un program de lumini si sunete care initiaza o stare de luciditate in timpul visului. Astfel devine un participant activ la visul sau si ii poate influenta desfasurarea.

 

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro