Victorie muncita la Raliul Aradului pentru BCR Leasing Rally Team

august 21, 2012

 Doua titluri de Campion National asigurate, cu doua etape inainte de finalul campionatului: Edwin Keleti – clasa 3, Alex Filip – clasa 5
 Locul intai in clasamentul pe echipe la Raliul Aradului

Raliul Aradului, cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012, s-a desfasurat in perioada 17-18 august 2012, ca etapa comuna pentru campionatele nationale din Romania si Ungaria, aliniind la start 65 echipaje. Cu o lungime totala de 494,20 km, competitia s-a disputat pe 11 probe speciale de macadam, cu o lungime de 125,20 km. Pentru BCR Leasing Rally Team, Raliul Aradului a marcat o noua victorie la echipe, asigurand si castigarea titlului de Campion National la clasa 3 si la clasa 5.
Inaintea etapei de la Arad, echipajele BCR Leasing Rally Team conduceau clasele la care concureaza. Valentin Porcisteanu recastigase prima pozitie a clasamentului general, fiind lider la clasa 2, Edwin Keleti ocupa prima pozitie a clasei 3, Alex Filip conducea clasa 5, iar Bogdan Nastase ocupa pozitia a patra a clasei 9. Totusi, abordarea celei de-a sasea etape a CNR a fost una obiectiva din partea BCR Leasing Rally Team, prezenta mai multor modele S2000, extrem de rapide, anuntand o lupta interesanta si deloc usoara.
Valentin Porcisteanu si Dan Dobre au fost in grafic in prima parte a raliului, fiind „pe podium” pana pe PS6, cand a survenit o pana, consumatoare de timp. Dupa care au mers la recuperare, intr-un ritm foarte bun, locul 6 obtinut de acestia in clasamentul general aducand puncte importante pentru echipa.
"Raliul Aradului pentru noi nu a inceput asa cum ne-am dorit. Ritmul pe care l-am avut la parcurgerea primelor probe a fost unul care nu ne reprezinta. Fiind prima masina pe drum si suprafata extrem de alunecoasa, urma ca noi sa curatam drumul. Comportamentul masinii a fost unul extrem de dubios, glisand exagerat in toate partile. Inainte de a doua bucla, problema s-a rezolvat prin setarea suspensiei si ritmul a crescut vizibil. In PS6 am avut parte de o pana, care ne-a obligat sa ne oprim pe proba, deoarece mai erau de parcurs aproximativ 15 km. Cu aceasta penalizare am coborat in clasament pe locul 13 si pana la finalul cursei ne doream sa recuperam cat puteam de mult. Singura bucurie la aceasta cursa a fost chiar la final, unde am avut un parcurs asa cum imi doresc, toate mergand perfect! Acel scratch obtinut in ultima speciala imi da incredere ca vom putea lupta pentru apararea titlului in urmatoarele doua etape ramase de disputat. Dupa etapa aradeana am coborat pe pozitia secunda, la egalitate de puncte cu noul lider Francois Delecour, asta insemnand ca vom avea un final de sezon incendiar. Multumim tuturor pentru sustinere si felicitari colegilor de echipa, alaturi de care am plasat BCR Leasing Rally Team din nou pe cea mai inalta treapta a podiumului. ” – Valentin Porcisteanu
Edwin Keleti a reusit, dupa un parcurs bun, constant si fara probleme, clasarea pe primul loc la clasa 3 si pozitia a patra in clasamentul general la etapa de la Arad. Cu doua etape inainte de final, echipajul Edwin Keleti / Botond Csomortani este noul echipaj campion al clasei 3.
„Unul din cele mai frumoase trasee de macadam din tara ne-a permis cucerirea titlului de Campioni Nationali ai Clasei 3, cu doua etape inainte de final! Cu o opozitie extrem de puternica, cursa a fost viu disputata, iar ritmul foarte ridicat. Mergand fara greseala, am reusit sa ne dominam adversarii si suntem extrem de fericiti! Aceasta victorie este aceea a unui echipaj serios si aplicat, sustinut de o echipa tehnica minutioasa si de parteneri puternici si de cursa lunga. Vreau sa multumesc tuturor celor care ne-au permis sa ne afirmam si la acest nivel, dupa titlurile nationale cucerite in anii trecuti, si anume: Colina Motorsport si echipa tehnica „pilotata” de George Serban, BCR Leasing, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli si Life Care. In final vreau sa-l felicit in mod particular pe Boti Csomortani, care cucereste primul sau titlu de campion." – Edwin Keleti
Problemele avute cu servodirectia, pe ultimele doua probe, au facut ca Alex Filip si Bogdan Iancu sa piarda secunde importante, fapt care nu i-a impiedicat insa sa-si asigure titlul de Campioni Nationali ai clasei 5, cu doua etape inainte de finalul campionatului. Urmatorul obiectiv al lor este victoria la Doua Roti Motrice, pentru care vor lupta la etapa de la Brasov si pentru cucerirea careia le sunt necesare sase puncte.
„A fost o cursa care mi-a placut, mai ales ca adversarii mei erau in forma si au mers foarte repede. Il felicit pe Vlad Cosma pentru rezultat si-mi pare sincer rau de abandonul lui Sebi Barbu. Cu Sebi ramas in lupta, am fi avut un final de cursa si mai incendiar. Etapa de la Arad ne-a adus si atingerea primului obiectiv din acest an, acela de campioni ai clasei 5. Urmeaza inca doua etape in care vom incerca sa obtinem si victoria in clasamentul 2RM, dar si ramanerea in top 10 FIA. Multumesc echipei si sponsorilor nostri pentru sustinere, incepem sa ne pregatim pentru etapa urmatoare – Raliul Tara Barsei. ” – Alex Filip
Prestatia echipei a fost apreciata de catre Alexandru Pitigoi, Director General Colina Motors, astfel: „Ma bucur ca in conditiile date, cu o competitie puternica, datorita prestatiilor foarte bune ale lui Edi si Alex si recuperarii reusite de Vali, am reusit sa ne mobilizam si sa obtinem o victorie binemeritata. Ne-am impus la echipe dar, din pacate, a fost greu pentru Vali sa ramana pe primul loc la general, diferentele de buget si de masini spunandu-si cuvantul. Ii felicit pe Edi si Alex pentru obtinerea titlurilor de Campioni Nationali la clasele lor, precum si intreaga echipa si ne pregatim pentru etapa de la Brasov.”
Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing, a declarat: „Ne bucura faptul ca dupa Raliul Aradului, cu doua etape inainte de incheierea Campionatului National de Raliuri, BCR Leasing Rally Team este pe locul intai. Etapa de la Arad, una foarte dificila, a dat prilejul echipajelor noastre sa puna in valoare toata experienta si tot profesionalismul pe care se bazeaza permanent evolutiile lor. Dincolo de rezultatele obtinute, suntem incantati de modul in care echipajele functioneaza in echipa, de placerea cu care savureaza atat momentele de competitie, cat si fiecare intalnire cu publicul, cu clientii BCR Leasing sau cu angajatii nostri.”
Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012 va fi Raliul Tara Barsei (Brasov), in perioada 7-8 septembrie 2012.

Clasament general FIA – CNR-Dunlop 2012, Raliul Aradului:

Pozitia la general

Echipaj

Automobil

Clasa

Pozitia la clasa

Timp realizat

Ecart fata de 1

1.

Francois Delecour / Dominique Savignoni

Peugeot 207 S2000

 

2

1

01:18:16,5

95,97 km/h

 

2.

Gergo Szabo / Karoly Borbely

 

Skoda Fabia S2000

2

2

01:19:45,5

01:29,0

3.

Dan Gartofan / Adrian Berghea

 

Skoda Fabia S2000

2

3

01:20:50,8

02:34,3

4.

Edwin Keleti / Botond Csomortani

Mitsubishi Lancer EVO 10

 

3

1

01:21:48,4

03:31,9

5.

 

Simone Temnpestini / Lucio Baggio

 

Subaru N15

3

2

01:23:23,4

05:06,9

6.

 

Valentin Porcisteanu / Dan Dobre

Mitsubishi EVO 10 R4

 

2

4

01:23:31,7

05:15,2

7.

 

Vlad Cosma  / Florin Dorca

Citroen C2R2 MAX

 

6

1

01:25:06,6

06:50,1

8.

 

Alexandru Filip / Bogdan Iancu

Renault Clio R3 Maxi EVO

5

1

01:25:24,3

07:07,8

9.

Daniel Ungur / Anton Avram

 

Subaru Impreza N15

 

3

3

01:26:14,3

07:57,8

 

10.

Norbert Bereczki / Laszlo Kozma

 

Citroen C2R2 Max

6

2

01:27:44,1

09:27,6

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro