Victorie la Busteni pentru Markus Bendler si Maria Tolokonina!

februarie 10, 2009

In weekendul 6-8 februarie, la Busteni, a avut loc Finala Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata. Markus Bendler si Maria Tolokonina castiga proba de dificultate la escalada pe gheata.

Evolutia castigatorulu, Markus Bendler (membru al Clubului Alpin Roman), a fost mai mult decat uimitoare. Miscarile foarte calme si calculate, stilul sau fluid de catarare il situeaza anul acesta pe primul loc mondial. Urmatorii finalisti de la Busteni sunt Alexey Dengin din Rusia care ocupa locul doi si Hee Yong Park ,din Coreea, locul trei.
Castigarea locului trei la Busteni, a insemnat pentru coreean si clasarea pe locul doi mondial fiind o victorie importanta pentru tara acestuia, avand in vedere ca , anul acesta,Coreea a participat cu doar 3 sportivi, doi dintre ei clasandu-se pe primele 10 locuri mondiale.
Rusoaica Maria Tolokonina in varsta de numai 21 de ani, castigatoarea probei de dificultate feminine, a fost de asemenea revelatia sezonului 2009 deoarece pana acum specialitatea sa era proba de viteza, unde s-a clasat anul trecut pe primul loc mondial. Ea a fost urmata de Angelika Rainer (Italia) si Lucie Horzova,(Cehia).
Maria Tolokonina este si castigatoarea probei de viteza de la Busteni fiind si prima in clasamentul mondial la viteza, urmata de Julia Oleynikova si Nadezda Launtis locul trei la Busteni.
Rusia, tara cu cei mai multi participanti, a dominat proba de viteza. Nikolay Shved este castigatorul locului intai urmat de Maxim Vlasov, locul doi si Vasily Terekhin locul trei.
Gheata nu a fost prezenta anul acesta, datorita vremii foarte calde (inregistrandu-se o temperatura de 15 grade sambata la Busteni), decat pe structura construita pentru proba de viteza si pentru depasirea recordului mondial de viteza. Cei 15 metri au fost acoperiti de gheata doar datorita instalatiei de refrigerare adusa special din Canada. “Investitia facuta de Clubul Alpin Roman impreuna cu Primaria Busteni, reprezinta o garantie in fata sportivilor participanti ca, venind la Busteni, vor avea ocazia sa concureze pe gheata indiferent de vremea de afara”, declara duminica Mihai Pupeza, presedintele CAR.
Ziua de duminica a gazduit depasirea recordului mondial, stabilit anul trecut ( 9,500 secunde). 8, 748 secunde pentru 15 metri intaltime si un nou record mondial stabilit de Pavel Gulyaev din Rusia.
Multimea spectatorilor prezenti la competitie a fost completata si de cei peste 15oo de utilizatori care au urmarit trasmisia live de pe internet.

Concursul nu ar fi fost posibil decat cu ajutorul sponsorilor competitiei: Jeep, Ardaf, Sprite, Grivel, Vipnet, Gotech, Escape Software, Emont, Edelweiss, Eugen Popescu, Atta si al partenerilor media: Jurnalul National, radio Gherilla, B24Fun si Knox.

Informatii referitoare la Cupa Mondiala, lista concurentilor, articole, impresii, galerie foto, le puteti gasi pe site-ul oficial www.iwcbusteni.ro si pe site-ul federatiei internationale www.theuiaa.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro