Viata pe Terra a fost formata de microbi din spatiu

Conform unei noi teorii, ar fi posibil ca viata pe Terra sa fi fost formata de microbi veniti din spatiu. Se presupune ca aceste microorganisme extraterestre au calatorit prin univers timp de milioane de ani inainte sa ajunga pe Pamant si sa se dezvolte. Teoria se bazeaza pe un calcul al probabilitatilor conform caruia fragmente de roca desprinse din planete din alte sisteme solare au ajuns pe planeta noastra cu foarte mult timp in urma. Unele dintre aceste elemente de roca ar fi putut sa aduca si microorganisme de pe planetele din care s-au desprins, scrie Daily Mail.

Cercetarea, publicata in jurnalul „Astrobiology” sugereaza ca organismele extraterestre ar fi putut foarte usor sa reziste la calatoria de cateva milioane de ani prin spatiu, in ciuda radiatiilor cosmice. Conform oamenilor de stiinta, procesul se desfasura si in sens invers, elemente desprinse din Pamant ar fi putut sa ajunga in alte sisteme solare, purtand forme primitive de viata.

Studiul, realizat de catre un grup de cercetatori de la Universitatea Princeton din Statele Unite este primul de acest gen si aduce o perspectiva noua asupra aparitiei vietii pe Pamant, prezentand in acelasi timp ipoteza conform careia universul ar putea fi populat cu forme de viata foarte asemanatoare cu cele regasite pe Terra.

S-ar putea ca, in momentul in care ne vom intalni cu extraterestrii, acestia sa nu fie verzi si cu ochii mari, ci mai degraba asemanatori cu noi sau cu alta forma de viata cunoscuta noua.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro