Oamenii de stiinta au exclus varianta conform careia metanul era dus pe Marte de catre meteoriti in favoarea ipotezei care spune ca metanul ar fi produs de viata de pe "Planeta Rosie", relateaza www.physorg.com.
Metanul are o durata de viata pe Marte de doar cateva sute de ani deoarece este epuizat im mod constant din cauza reactiilor chimice care se produc cu restul elementelor prezente in atmosfera planetei. Cu ajutorul observatiilor astronomice si a robotilor de cercetare trimisi pe Marte, oamenii de stiinta au constatat ca metanul se si regenereaza dintr-o sursa necunoscuta, astfel incat nivelul de gaz este mentinut ridicat.
Pana nu demult se credea ca metanul de pe Marte rezulta in urma reactiilor chimice la care sunt supusi meteoritii in momentul in care intra in Atmosfera "Planetei Rosii", dar cercetatorii de la Colegiul Imperial din Londra au constatat ca metanul rezultata din meteoriti nu este suficient pentru a mentine nivelul ridicat de gaz. O ipoteza ar fi ca metanul este eliberat in urma contactului dintre rocile vulcanice si apa. O alta teorie vorbeste despre existenta unor microorganisme care traiesc in solul planetei si produc metan.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro