Veste buna pentru impatimitii cartilor: a aparut parfumul cu miros de tipar proaspat

 O noua inventie ar putea sa redea impatimitilor lecturii care nu mai reusesc sa-si desavarseasca pasiunea in modul clasic, ci doar online sau pe suporturi electronice, senzatia cititului de altadata. "Paper Passion" este un nou parfum care readuce mirosul proaspat de tipar pe orice suport modern de lectura.

Aroma cartilor a fost recreata de catre autorul Gerhard Steidl, in colaborare cu parfumierul Geza Schoen,  revista Wallpaper si cu celebrul designer Karl Lagerfeld. Cel din urma spune ca mirosul cartilor proaspat tiparite este cel mai frumos din lume, informeaza RTV.net.

Parfumul a pornit de la ideea ca fiecare cititor, impatimit al textelor imprimate, este un anticar a carui pasiune pentru lectura poate fi desavarsita doar atunci cand este inconjurat de volume care isi raspandesc mirosurile ademenitoare de hrana spirituala. Din pacate pentru acestia suporturile moderne rapsec din placerea cititului care se transforma intre-un demers informational in defavorea ritualului spiritual.

"Paper Passion" este un parfum de lux, fapt evidentiat si de cei 115 USD pe care pasionatii senzatiilor lecturii de altadata vor trebui sa-i plateasca pentru a-si reda o parte din placerea cititului.