Vertical Step Maraton - inaugurarea celei mai inalte sali de escalada din Romania

Clubul sportiv Vertical Spirit deschide pe data de 21 noiembrie in Bucuresti, cea mai inalta sala de escalada din Romania, dotata si cu un complex panou de boulder (pereti de 4.5m inaltime, cu aterizare pe saltele). Deschiderea va fi marcata de evenimentul “Vertical Step Maraton”, care va consta intr-un un adevarat maraton de catarare, un mix de escalada si bouldering : aproximativ 40 de trasee de bouldering si 20 de rute de escalada avand grade de dificultate foarte variate, atat pentru incepatori, cat si pentru cei mai buni.

Evenimentul va debuta cu un mini - concurs de escalada pentru copii, urmat de o „conferinta de presa” iesita din tipare: „Cupa Presei la Escalada” , adica o mini-competitie de escalada destinata reprezentantilor mass-media care doresc sa incerce senzatii tari si sa-si depasesca propriile limite. Atmosfera va fi dinamizata prin intermediul probelor surpriza: No feet contest, No hand contest, One shoot.

Detalii despre eveniment pe larg pe www.verticalspirit.ro .

Unicitatea salii este data de dimensiunea sa “verticala”: sala va avea 15m inaltime (cat un bloc cu 4 etaje) si 350 mp suprafata la sol, oferind cca. 500 mp de suprafata catarabila. Este prima sala din tara si singura la momentul actual care va intruni standardele de inaltime cerute de IFSC (International Federation of Sport Climbing) pentru organizarea de competitii internationale de escalada de tip cupe mondiale, campionate europene si balcanice; in prezent, in Romania nu exista o sala de escalada care sa indeplineasca cerintele antrenamentului sportiv de inalta performanta. Astfel, prin aparitia salii „Vertical Spirit”, Bucuresti-ul va intra din acest punct de vedere in randul capitalelor europene.

La „Vertical Spirit” sunt asteptati atat cataratorii deja experimentati, care pot exploata din plin peretii, surplombele, prizele sau panoul de boulder, cat si persoane care nu au practicat niciodata acest sport, dar isi doresc sa incerce in conditii de siguranta si cu instructori profesionisti. Se asigura atat cursuri de escalada cat si echipamentul de siguranta specific necesar pentru practicarea sa, atat pentru adulti cat si pentru copii.

De ce practica milioane de oameni escalada si zeci sau chiar sute de mii vin sa asiste la concursuri? Pentru ca este un sport foarte spectaculos, incitant, probabil cel mai complex din cele practicate la ora actuala in lume.

Escalada s-a desprins din alpinism prin anii 70. A devenit in timp un sport de masa, practicat de milioane de oameni din intreaga lume, atat in cadru natural cat si in salile special amenajate. La nivel international, escalada a fost admisa ca sport demonstrativ in cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino 2006, in iunie 2009 a fost prezenta la WORLD GAMES de la Kaoshiung, China, iar in tari ca Franta este un adevarat sport national.

Escalada imbina fizicul - forta, mobilitate, suplete, cu psihicul - tenacitate, curaj, vointa, si cu mentalul, fiind un veritabil “sah pe verticala”. Practicarea escaladei implica concentrare mentala, ingeniozitate si imaginatie, capacitate de solutionare a problemelor, totul pe fondul unui exercitiu fizic complex. Este un sport care poate fi practicat la orice varsta, dezvoltand totodata spiritul de aventura si incurajand calatoriile si petrecerea timpului liber in natura.

La nivel educational, datorita contributiei pozitive pe care o are in dezvoltarea copiilor, escalada a fost inclusa si in programele de invatamant ale multor gradinite, scoli, licee si universitati state precum: SUA, Franta, Anglia, Germania, Austria, Italia, Elvetia, Spania. Escalada indoor ofera posibilitatea de a-i incuraja pe elevi sa-si asume progresiv responsabilitatea pentru propriile decizii si sa descopere care le sunt punctele forte si slabiciunile, devenind un instrument pedagogic important. In plus, este o metoda de succes pentru a-i determina pe tineri sa schimbe televizorul sau computerul cu o activitate ce implica miscare si exercitiu fizic.

PROGRAMUL VERTICAL STEP MARATON
11.00 - Junior climbing contest (mini-concurs de escalada destinat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, practicanti sau nu ai escaladei)
12.00 - Cupa presei la escalada (mini-competitie de escalada destinata reprezentantilor mass-media)
13.30 - Festivitatea de premiere pentru copii si presa
14.30 - Maraton climbing contest (maraton de catarare - escalada & bouldering - pentru cataratori de toate nivelurile)
18.30 - Probe surpriza
21.30 - Festivitatea de premiere

Adresa: Str. Baicului, Nr. 80 (in incinta Electronica) ; cu intrare din Str. Sergent Nicolae Culea

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro