Verificarea tehnica in detaliu esentiala imediat dupa cumpararea unei masini second hand

Astfel, dupa ce ai batut palma cu vanzatorul, in urma examinarii numeroaselor oferte cu masini aduse din Olanda, Germania si alte state occidentale, urmeaza etapa inmatricularii si a achitarii mai multor taxe, pentru care va fi nevoie de un plus de rabdare si perseverenta. Odata depasita aceasta faza, sau chiar in timpul derularii acesteia, este bine sa te preocupi in detaliu de noua ta achizitie. Prima actiune in acest sens este o noua verificare tehnica, de aceasta data in amanunt, chiar daca de curand ai mai trecut pe la service unde a fost examinata in vederea cumpararii. Preventiv, indiferent de asigurarile date de vanzator, schimba filtrele masinii, oricum nu este o cheltuiala foarte mare si iti va oferi un plus de siguranta. Totodata, inlocuieste si fluidele autoturismului, precum ulei, antigel, lichid de frana etc.
De asemenea, o mare atentie trebuie acordata sistemului de franare, ale carui componente, atunci cand vorbim despre o masina second hand, in cele mai multe cazuri sunt invechite si este foarte posibil sa fie necesara inlocuirea lor. Preocupa-te de starea anvelopelor. Poti avea norocul sa fie inca bune, doar cu un grad redus de uzura sau trebuie musai schimbate pentru a te deplasa in siguranta.
Chiar daca ai fost atent la toate detaliile din interiorul masinii atunci cand ai ales sa o cumperi, este posibil ca unele sa le fi omis sau, fiind vorba despre chestiuni minore, sa fi decis remedierea lor dupa achizitionare. In acest caz, este timpul sa rezolvi aceste mici defectiuni, precum becuri arse, bujii sau portiuni putin deteriorate sau patate din tapiterie.
Dupa aceste verificari temeinice si inlocuirea acelor componente uzate sau deteriorate, este cazul ca masina sa treaca si printr-o ampla operatiune de curatire exterioara si interioara, care sa o improspateze si sa-i dea un aer nou. Alaturi de spalarea ei amanuntita, pentru a-i aduga o nota personala, poti sa imbraci scaunele masinii cu huse noi, in nuantele preferate, care vor contribui la imbunatatirea aspectului ingrijit si la o atmosfera placuta in timpul deplasarilor cu masina nou cumparata.


» Preluat de pe LivePr.ro
Verificarea tehnica in detaliu esentiala imediat dupa cumpararea unei masini second hand

Comments

comments