Vederea supraomeneasca este acum posibila datorita lentilelor bionice

mai 26, 2015

Promisiunea de a avea o vedere supraomeneasca a parut intotdeauna ceva de neatins. Totusi, aceia dintre noi care poarta lentile de contact sau ochelari spera ca odata si odata vor avea parte de o operatie care le va reda vederea in intregime.
Un optometrist de origine canadiana, Dr Garth Webb, pretinde ca a produs lentile bionice care ne vor ajuta sa vedem de 3 ori mai bine.
Doctorul spune ca lentilele odata ce sunt montate, vor inlocui ochelarii sau alte lentile obisnuite, ajutand de asemenea foarte mult persoanele care sufera de cataracta, in urma procesului de imbatranire.

Tot ceea ce se cere este o intervenție chirurgicala de opt minute, care presupune plasarea lentilelor pe ochi, folosind o seringa care contine solutie salina si lentilele bionice.

Dr Webb a spus: "Daca ati putea vedea cat este ceasul de la o distanta de 10 metri, cu lentilele bionice veti putea citi ceasul de la 30 metri".

Dr. Vincent DeLuise, un oftalmolog de la Universitatea Yale a declarat pentru CBC News: "Cred ca acest dispozitiv ne va aduce mai aproape o vedere excelenta - pentru departare, intermediar si apropiere".

Sursa: Huffington Post

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro