Vanatorii de munte musceleni pleaca in misiune in Kosovo

Vineri, 25 august a.c., începând cu ora 11.00, în cazarma Batalionului 30 Vânători de Munte din Câmpulung-Muscel va avea loc ceremonialul prilejuit de plecarea militarilor care vor participa, în cadrul Forţei Internaţionale de Menţinere a păcii (KFOR) din Kosovo, la menţinerea şi stabilirea securităţii provinciei.

La festivitate vor participa personalităţi militare şi civile din Ministerul Apărării, oficialităţi locale.

Armata română participă în cadrul KFOR, din martie 2002, cu o companie de infanterie (86 de militari), care acţionează în cadrul detaşamentului italian, Grupul de Manevră de Vest „AQUILA”, sub denumirea de „Detaşamentul Român de Forţe” şi este dislocată la Gorazdevac, în apropierea oraşului Pec.

Misiunile militarilor români cuprind verificarea respectării acordului de pace, paza şi apărarea taberei, a aşezămintelor de cult şi a persoanelor din aria de responsabilitate, asigurarea libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii în cadrul zonei de responsabilitate, căutarea şi colectarea de armament şi materiale prohibite de la persoanele civile, precum şi protecţia populaţiei civile pe timpul întoarcerii la locuinţele personale din zona de responsabilitate. (MAPN)