Va trebui sa invatam sa lucram pe calculator pentru a obtine permisul de conducere!

Noul sistem de evaluare pentru obtinerea permisului de conducere va fi in curand implementat, in perioada de testare, in 5 judete din Romania.
Din surse oficiale am aflat ca Seful Directiei Politiei Rutiere – Chestorul de Politie Nicolae Avramescu si Adjunctul Sef al Directie Politiei Rutiere – Comisar Sef Mihai Stancu sunt desemnati sa coordoneze si monitorizeze aceasta actiune. In aceeasi situatie de raspundere, dar de data aceasta sub semnul construirii programului soft ce va sta la baza actiunii, se afla si Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania.
Programul va permite evaluarea candidatilor pentru permisul de conducere printr-o forma electronica. Principalul motiv care a stat la baza propunerii si implementarii acestei idei a fost eliminarea treptata a coruptiei in sistemul de evaluare si incercarea de schimbare a sistemului traditional.
Avantaje si dezavantaje. Unul dintre avantaje este cel mentionat mai sus. Un alt avantaj il constituie discutarea pe marginea chestionarului dupa terminarea probei de evaluare informatizata. Cum? In fiecare astfel de centru va exista o persoana desemnata care va explica fiecarui candidat in parte greselile efectuate in chestionar. Explicatiile vor veni cum nu se va putea mai bine pentru ca de multe ori suntem pusi in imposibilitatea de a intelege singuri gandirea solutiilor date.
Dezavantaje ar fi faptul ca fiind o schimbare radicala va presupune mai multe obstacole cum ar fi cele descrise mai jos.
Intretinerea service-ului pentru calculatoare, astfel incat la o defectiune remedierea sa se efectueze in timp util pentru prevenirea unei adevarate ambuscade fizice si psihice a candidatilor si supraveghetorilor.
Instruirea candidatilor necunoscatori pentru dobandirea unor cunostinte elementare a calculatorului.
Si astea cateva fiind spuse nu duc decat la un singur gand: “BANII”. Bugetul oferit de stat pentru aceasta actiune va trebui sa fie foarte mare pentru a acoperi cheltuielile pentru achizitionarea calculatoarelor, plata inginerilor de service, plata centrelor unde se vor desfasura astfel de instruri si bineinteles sustinerea propriu-zisa a examenului.
Acum, cat de fericiti vor fi oamenii? Cum vor aprecia acestia initiativa de dezvoltare o unui sistem informatizat in unul din institutiile de stat cele mai importante?
Cum va specula media acest subiect? Vor actiona ca vulturii atacand prada nevinovata sau vor actiona ca si cum acest lucru constituie unul dintre cele multe care trebuie intreprinse in Romania pentru atingerea unui grad de dezvoltare european?
Va ramane insa de vazut. Din punct de vedere a mentenantelor ce vor fi efectuate in perioada de testare al calculatoarelor am putea spune ca alegerea cumpararii echipamentelor nu a fost cu alta mai buna. Furnizorul este Computerland Romania reprezentata prin Presedintele sau Domnul Nicolae Badea. Grupul Computerland constituie un fapt de raspandire la nivel national destul de rezonabil.
Intr-o prima faza pentru cele 5 judete ce vor fi trecute in perioada de testare a implementarii acestui program, daca exista reprezentanta de magazin Computerland in respectivul judet cu atat mai bine pentru solutionarea oricaror probleme survenite la calculatoare iar, daca aceastea nu sunt se pot contracta alti agenti de service pentru mentenanta echipamentelor.

 

Vrand nevrand “noroiul” societatii va trebui sa se clateasca in ape limpezi pentru trecerea testului cu detergentul In alta ordine de idei daca Titi Jungla va dori sa obtina permisul de conducere va fi nevoit sa acumuleze un minim de informatii utile pentru operarea unui calculator.
Stand in expectativa derularii actiunii nu pot decat sa urez success intregii echipe care a contribuit si lucrat pentru gandirea si implementarea solutiei de informatizare.